Den nye FFK-avtalen – imperiet slår tilbake

FFK-jubel: Akinsola Akinyemi og Ulrik Flo feirer mål i sesongens siste seriekamp. Geir Dalene mener FFK kan juble over en leieavtale som er urettferdig for andre og at FBs sportskommentator ikke tar dette inn over seg.

FFK-jubel: Akinsola Akinyemi og Ulrik Flo feirer mål i sesongens siste seriekamp. Geir Dalene mener FFK kan juble over en leieavtale som er urettferdig for andre og at FBs sportskommentator ikke tar dette inn over seg.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Geir Dalene svarer FBs Erik André Pedersen: – Siden det var en betingelse at løsningen skulle være selvfinansierende, må det være lov å spørre om leienedsettelsen på hele 66 prosent for FFK vil få betydning for andre deler av kommunens virksomhet.

DEL

Leserbrev 

Jeg forsøkte i mitt leserinnlegg mandag 13. november i første rekke å rette søkelyset mot fraværet av debatt omkring kommunens bruk av offentlige midler til idrettslag i forbindelse med inngåelsen av den nye FFK-avtalen. Denne kritikken rammer også FB, som overfor politikerne har valgt å innta rollen som referent istedenfor kritisk spørsmålsstiller.

Kritikken faller FBs sportskommentator tungt for brystet; det er rett og slett «total skivebom». Den nye FFK-avtalen er «feiende flott», rettferdig som bare det i forhold til hva det øvrige idrettslivet mottar av offentlig støtte og uproblematisk med hensyn til at FFK de facto drives som en hvilken som helst annen kommersiell virksomhet i kommunen. Det er med andre ord ikke grunnlag for å kritisere avtalen – og tydeligvis heller ikke å diskutere i hvilken utstrekning dette er riktig bruk av offentlige midler. FB tar imidlertid selvkritikk på ett punkt; leieavtalen fra 2013 var urimelig for FFK. Det er ikke til å tro!

Kjøpet av Fredrikstad stadion og inngåelsen av leieavtalen med FFK i 2013, var en redningsaksjon fra kommunens side. Det er vanskelig å forstå at de forutsetninger som lå til grunn for kommunens investering i stadionanlegget, herunder leieavtalene med FFK og Fredrikstad Stadion Event AS, er dramatisk endret siden avtalen ble inngått. Siden det var en betingelse for kommunen i 2013 at løsningen skulle være selvfinansierende, må det være lov å stille spørsmål ved om leienedsettelsen på hele 66 prosent i favør av FFK vil få betydning for andre deler av kommunens virksomhet. Det er jo ikke slik at Fredrikstad kommune har et «oljefond» å hente penger fra, og et sted må pengene hentes fra. Det gjelder uavhengig av om man kaller det budsjettet til «Teknisk Drift» eller refinansiering av lån.

Dette synes det dessverre som at FBs sportskommentator ikke har tatt innover seg.

I mitt innlegg var dette det sentrale budskap – og spørsmål. Dette synes det dessverre som at FBs sportskommentator ikke har tatt innover seg. Og det gjenstår som et faktum at FFK nå har en leie som utgjør omtrent halvparten av det Nedre Glomma Turn betaler i leie for å kunne holde sine ca. 1.200 turnere i aktivitet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags