FIF-ener ber for fortsatt trening i p-hus: Gi idretten en sjanse

Marlen Aakre er avhengig at gode treningsmuligheter om vinteren for å kunne satse slik hun ønsker.

Marlen Aakre er avhengig at gode treningsmuligheter om vinteren for å kunne satse slik hun ønsker.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Marlen Aakre, for tiden den beste utøveren i Fredrikstad Idrettsforening, reagerer på meldingen om at det trolig blir slutt på vintertreningen i Apenesfjellet parkeringshus.

DEL

Leserbrev 

Jeg fikk en klump i halsen da en link til Fredrikstad Blad med overskriften «Idretten må ut?» kom opp på Facebook. Artikkelen handler om at Fredrikstad IF (klubben min) trolig må finne et annet sted å trene om vinteren enn i Apenesfjellet. Du kan lese artikkelen her). Årsaken? Jo, bilene trenger plassen…

For noen år siden ble det lagt et friidrettsdekke i nederste etasje i parkeringshuset. Tartandekket i Apenesfjellet er litt over 300 meter rundt med en rett strekning på ca. 150 meter. Årsaken til at det ble lagt tartandekke er at vi i Fredrikstad IF trengte et sted å trene i om vinteren. Fredrikstad IF har også treningstilbud i Kongstenhallen, men hvordan skal jeg som satser 400 meter hekk få ut mitt fulle potensial uten å kunne løpe lengre enn 50 meter?

Trening i Apenesfjellet gir muligheter til å løpe langsprint, intervaller, hekk osv. Vi får på denne måten ivaretatt kvalitet og mengde på treningene. Vi er helt avhengige av å trene i Apenesfjellet om vinteren ettersom det ikke finnes noen friidrettshall i Fredrikstad. Faktisk så finnes det ikke en eneste friidrettshall i hele Østfold. Det er dessuten ikke bare friidretten som benytter seg av tartandekket i Apenesfjellet, men også idretter som blant annet fotball, orientering, ski og håndball.

Det jeg skal frem til er – gi idretten en sjanse. Jeg vet at det er flere enn meg som har store drømmer og mål som vi ønsker å oppnå. Det er stor glede i idrett, og Apenesfjellet er nyttig både for bredden og dem som satser. I tillegg er det nyttig for flere ulike idretter. Jeg håper Fredrikstad kommune vil støtte dette og lar oss forsette vintertreningen i Apenesfjellet.

Jeg forstår nemlig ikke hvorfor parkeringsplasser skal prioiteres fremfor idrett? Er det virkelig viktigere med parkeringsplasser? Uten gode treningsfasiliteter kan det gå utover prestasjonene. Det optimale vil være at det kommer en friidrettshall til Fredrikstad/Østfold. Da vil problemet med parkeringen for bilene, samt treningen for idretten bli løst. Det vil løfte idretten i Fredrikstad/Østfold. Men inntil det blir en realitet, la oss få trene i Apenesfjellet.

Så, kjære Fredrikstad kommune: Jeg håper dere lar oss fortsette å trene i Apenesfjellet om vinteren. Hvis ikke håper jeg at dere klarer å få frem en friidrettshall før vi må ut av Apenesfjellet. Ikke bare for min del, men for alle som vil ha glede av idretten vinterstid. Uten en innendørshall vet jeg ikke hvordan friidretten i Fredrikstad skal overleve vinteren.

Du kan lese mer om treningen i Apenesfjellet på hjemmesiden til klubben min: Yrende liv i Apenesfjellet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags