La medietalentene bli i Østfold

Kinosjef har møtt dem. La opplæringen i Fredrikstad få fortsette, skriver han.

Kinosjef har møtt dem. La opplæringen i Fredrikstad få fortsette, skriver han. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen har møtte mange store medietalenter, og ber om at de fortsatt skal få en yrkesrettet opplæring i Fredrikstad.

DEL

Leserbrev 

Medielinja på Glemmen vgs er under omlegging. Linja skal bli mer teoretisk og gi generell studiekompetanse. Heldigvis åpnes det også for å fortsette med medier og kommunikasjon som yrkesfaglig linje, med mer tid til å jobbe med mediefag og med utplassering som lærling. Mange fylker har valgt å gjøre dette, blant andre Akershus, men i Østfold er man dessverre i ferd med å si nei til den yrkesfaglige medielinja.

Jeg har fulgt medielinja på Glemmen vgs gjennom femten år, og fått gleden av å møte utrolig mange unge medietalenter. Jeg har sett filmer som jurymedlem for Glemmy-prisen, vist filmer laget av Glemmen-elever på kino, fulgt Glemmen-elevers videre karrierer og ikke minst blitt intervjuet av utallige Glemmen-elever. Noen av de som var håpefulle 17-årige unggutter som ville vise frem sin første kortfilm har jeg senere fått ha på besøk som fremgangsrike film- og TV-skapere.

Nå risikerer vi at de ivrigste elevene i stedet starter på skoler i andre fylker og fortsetter som lærlinger der i stedet for i lokale mediebedrifter. Å sende fremtidens filmskapere, journalister mm ut av fylket allerede som 16-åringer vil være ille for film- og mediebransjen i Fredrikstad.

Østfold Fylkeskommune må benytte sjansen til å tilby yrkesfaglig opplæring i Medier og kommunikasjon.

Glemmen vgs har lærerne, utstyret og femten års solid erfaring, og talenter har Fredrikstad mange av. La Fredrikstads viktigste medieinstitusjon få fortsette den gode jobben de gjør!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags