Fem gode råd for å søke sommerjobb

Victoria De Oliveira deler tisp som kan være ekstra nyttige når det er kamp om jobbene.

Victoria De Oliveira deler tisp som kan være ekstra nyttige når det er kamp om jobbene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

LOs ungdomssekretær Victoria De Oliveira har tips som akkurat nå er svært aktuelle for mange østfoldungdommer.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når arbeidsledigheten stiger, er det de unge som først blir rammet. Dette merkes på sommerjobbmarkedet og derfor bør du være ekstra tidlig ute med å søke på sommerjobb i år.

Som LOs ungdomssekretær i Østfold har jeg fem gode råd til ungdom som søker sommerjobb:

Skriv en god søknad

I en god søknad skal du forklare hvorfor arbeidsgiveren skal ansette akkurat deg. Det er viktig å fortelle hvilke gode kvaliteter du har, og hvorfor du har lyst på akkurat denne jobben. Husk at du har andre kvaliteter enn bare din formelle kompetanse. Om du er punktlig og omgjengelig er ofte minst like viktig å få med som karakterene dine fra videregående.

Bruk nettverket ditt

Svært mange som har fått jobben gjennom noen de kjenner. Det er viktig at du ikke bare søker på stillinger som lyses ut, men spør folk du kjenner som har mulighet til å ansette sommervikarer om de vil ansette deg. Dette kan være venner av foreldrene dine, trenere på idrettslag, lærere, tidligere sjefer, osv. Vær kreativ og husk at det aldri skader å spørre.

Prøv å få levert søknaden rett til sjefen

Møter du opp på arbeidsstedet og leverer søknad og CV direkte til sjefen, vil du mest sannsynlig framstå som ivrig og initiativrik. Da får sjefen hilst på deg og dannet seg et førsteinntrykk. Om du er ekstra modig så kan du også gjøre dette på bedrifter som ikke har lyst ut stillinger. Det er viktig å by på seg selv når du søker jobb.

Det er smart å vise til referanser

Du krav på å få attest hver gang du forlater en jobb. Om du får en god attest fra en arbeidsgiver, kan det lønne seg å spørre om han/hun vil være referanse neste gang du søker jobb.

Vær tidlig ute!

Det er fortsatt over en måned til sommerferien starter, men skal du få deg jobb i sommer er det bare å hive seg rundt og komme i gang i dag!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken