Kan Hans Ek også skaffe penger så Foten kan få kafé tidligere?

Helge Bunæs og sønnen Jørgen får ros for kioskdrift og flott vedlikehold av stranda i dette innlegget fra Terje Larsen. Men forfatteren er ikke like fornøyd med kommunens innsats på Foten.

Helge Bunæs og sønnen Jørgen får ros for kioskdrift og flott vedlikehold av stranda i dette innlegget fra Terje Larsen. Men forfatteren er ikke like fornøyd med kommunens innsats på Foten. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Terje Larsen har forventninger om bedre kommunal innsats på Foten «nå som lederen av teknisk utvalg virkelig er i vinden».

DEL

Leserbrev 

Foten-vertskapet i «den nye kiosken» ser tilbake og sier seg fornøyd med sommeren. La også meg få rose «gutta i bua» for flott vedlikehold av stranda og de øvrige gjøremålene som de har stått for. Kommunen bør også roses for snarlig opprydding av siv/gress på stranda, klipping av plen?, og utbedring av den åpne grøfta ved kiosken, selv om det står en bit igjen. Men det måtte varsles i avisen før de tok tak i det, dessverre.

Det blir litt stusslig når ikke kafeteriaen er der. Den var et samlingspunkt også på kveldstid. Det er jo begrenset hva kiosken, som jeg tidligere i sommer omtalte som størrelsen på vår utedo på hytta fra 50-tallet, kan få til. Kiosken har fungert som den skulle og bedre enn fjordårets tiltak som var en pinlig «forestilling» av kommunen.

Gutta i bua har også hatt ansvar for parkeringsavgiften, som de sier ikke er like stas. Nei det kan jeg godt forstå. At det skal betales for parkering får så være, men magemålet til kommunen har ingen begrensning, når det skal betales hver dag og helt til klokken 18. Byferga er gratis, men ettermiddagsbadet må det betales 30 kroner for.

Endelig kom beskjeden om at det politiske flertallet var enige om at servicebygg i Foten skal få vertskapsbolig. Teknisk utvalgs leder, Hans Ek (Sp), kunne i juni fortelle at politikerflertallet er enig om valget. Rådmannen er imot, for det er ikke nødvendig med vertskapsbolig for dette formålet, sier han.  Hvilke forutsetninger han bygger dette på, er vel at det kan spares penger tror jeg.

Men nok en gang skjer det, kafeteriabygg i Foten blir det heller ikke til neste år, sies det fra kommunen. Først skulle et nytt bygg stå ferdig til badesesongen 2016, men ble trukket fra sakskartet, så var det 2017 og deretter 2018? Kanskje ett år til med parkeringspenger kan komme til nytte, slik at i hvert fall stupetårnet  kommer på plass til neste sommer. Nei dette er tragisk og dårlig håndverk av Fredrikstad kommune.

Er det slik at alt bare skal legges til rette i sentrum og på Værste? Jeg bare spør. Nå som utvalgslederen virkelig er i vinden om dagen, kan kanskje han ordne opp så det blir fortgang i Foten. Han har jo ordnet opp i romleieren og mener at det kan skaffes penger både til nytt rådhus og arena. Da håper vi at han også kan skaffe penger til Foten så kafeen kan realiseres tidligere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags