Bare pliktig til å koble seg til fjernvarme, ikke å bruke den

Solid-gruppen ønsker å bruke egen energiløsning i stedet for å koble seg til Fredrikstad fjernvarme. Rådmannen sier nei, og brevforfatter Knut Jonassen foreslår å koble seg til uten å bruke varmen som leveres.

Solid-gruppen ønsker å bruke egen energiløsning i stedet for å koble seg til Fredrikstad fjernvarme. Rådmannen sier nei, og brevforfatter Knut Jonassen foreslår å koble seg til uten å bruke varmen som leveres. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Knut Jonassens råd til Solid-gruppen som trolig nektes å bruke egen energiløsning – utenom Fredrikstad fjernvarme – i sitt nye hovedkontor: – Det er kun tilknytningsplikt, ikke bruksplikt.

DEL

Leserbrev

Jeg ser at rådmann innstiller på at Solid-gruppen ikke får velge den energikilde de ønsker i sitt nybygg. Det er et tankekors, i en tid hvor alle snakker om innovasjon, miljøriktige bygg, tenke alternative løsninger etc. Det er tilknytningsplikt for fjernvarme for alle nybygg i Fredrikstad.

Rådmann mener at økonomien til et kommunalt foretak er viktigere enn at byen får et nytt flott klimavennlig signalbygg.

Et moderne kontorbygg har ofte et betydelig varmeoverskudd i store deler av året. Med dagens krav til et godt inneklima må dette varmeoverskuddet fjernes og da må det installeres kjøling. I mange tilfelle blir energimengden til å drifte dette kjøleanlegget nesten like stor som energi til oppvarmingen (fjernvarme). I en bergvarmeløsning vil dette varmeoverskuddet lagres i borebrønner og tas frem når det er behov for oppvarming. Slik sett er dette gjenbruk av energi. Et flott system som er brukt flere steder, blant annet på sykehuset på Kalnes.

Mitt råd til Solid-gruppen: La Fredrikstad Fjernvarme kople seg til nybygget. Det er kun tilknytningsplikt, ikke bruksplikt. Behold de ambisiøse planene om plusshus, solcelleanlegg og, ikke minst, varmepumpe. Det er flott at et foretak som er i byggebransjen går foran og viser vei.

Lykke til.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags