Sjokkert over at snøen ikke var ryddet utenfor sykehuset

– Jeg tror noe er alvorlig feil her. Noe må gjøres straks etter at det snør, heter det i innlegget. Arkivfoto: Rakkestad Avis

– Jeg tror noe er alvorlig feil her. Noe må gjøres straks etter at det snør, heter det i innlegget. Arkivfoto: Rakkestad Avis

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er helt nødvendig at snøen ryddes umiddelbart utenfor alle offentlige bygninger. Og sykehus bør være første prioritet, skriver Michael L. Barton, canadier som mente skandinaviske land var gode på å planlegge for vinterlige forhold.

DEL

Leserbrev

Da jeg ankom Kalnes sist torsdag (31. januar), ble jeg sjokkert over å oppdage at snøen ikke var ryddet utenfor sykehuset, verken på fortau eller på parkeringsplassen. Noe slikt kunne en knapt forestille seg i Canada, spesielt ikke i nordområdene, hvor jeg har bodd og arbeidet i mange år. Det ville faktisk være ulovlig!

Jeg er redd dette ikke bare var et engangstilfelle. For en del år siden fulgte jeg kona til sykehuset som da var i Sarpsborg. Vi greide nesten ikke komme oss fra parkeringsplassen til inngangsdøra. Det hadde regnet, hele gangveien var frosset til, og ingen hadde prioritert å strø.

Som tidligere leder av den Internasjonale Winter Cities Associaten, North America, hadde vi et godt forhold til våre skandinaviske kollegaer og venner. Vi mente de representerte det ypperste av planlegging og design for liv under vinterlige forhold.

Jeg tror noe er alvorlig feil her. Noe må gjøres straks etter at det snør, før snøen blir til is under føttene og uheldige eldre eller andre faller og skader seg alvorlig. Det er helt nødvendig at snøen ryddes umiddelbart utenfor alle offentlige bygninger. Og sykehus bør være første prioritet.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags