Bruket og veistandarden passer ikke for Sleipner

Gressvik bruk med det lange, røde skuret som er tomten Sleipner Motor ønsker å flytte til.

Gressvik bruk med det lange, røde skuret som er tomten Sleipner Motor ønsker å flytte til. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Gunnar Borge, leder for boligsameie som er nabo til Sleipner-tomten på Gressvik, trekker særlig frem trafikkforholdene som grunn til at motorfabrikken bør finne en annen tomt.

DEL

Leserbrev 

Rambøll Norge AS har fått i oppdrag av Sleipner Motor AS å finne område/tomt for bygging av ny fabrikk, og helst med nærhet til vannet. Og nå har de funnet et sted innenfor Fredrikstad kommune som svært aktuelt og som eneste mulighet i hele området som er omgitt av vann på mange kanter. 

Det foreligger en reguleringsplan fra 1992 for området som ikke åpner for en slik virksomhet på det gamle Bruket.

Og så har vi trafikkforholdene. Jeg viser til aksjoner fra Gressvik Lokalsamfunnsutvalg for å dempe trafikken på Storveien. Med denne fabrikken kommer det hver dag flere personbiler og trailere! Storveien er dårlig egnet for tungtrafikk, og når de kommer inn i Hans Eriksens vei, som er forbindelsen mellom Storveien og Bruket, vil det være komplett umulig for vanlige biler å passere en trailer. Denne veien er i tillegg i svært dårlig stand.

Jeg synes at vi mangler fakta på en del forhold som berører denne etableringen.

Fredrikstad kommune har i de siste årene gjort mye for å legge til rette for industrivirksomhet i området. Jeg foreslår at Rambøll Norge AS og de ansvarlige på byggesaker i kommunen vår finner et annet sted til denne fabrikken. 

Bruket på Gressvik er ikke egnet plass for en bedrift som stadig vil vokse i tiden framover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags