Må så mange kjøre barna sine til Trosvik skole?

Trosvik skole innviet etter opppussing og utbygging i 2005. Men trafikkforholdene utenfor skolen er etter Egil Gulliksens mening kaotiske. – Det er nok et ganske likt problem i hele byen dette med farlig skolevei og altfor mye biltrafikk, skriver han.

Trosvik skole innviet etter opppussing og utbygging i 2005. Men trafikkforholdene utenfor skolen er etter Egil Gulliksens mening kaotiske. – Det er nok et ganske likt problem i hele byen dette med farlig skolevei og altfor mye biltrafikk, skriver han. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Det føles som russisk rulett der jeg ser mange barn i gatene og ikke minst en haug av dem på sykler. Det er utrolig at det ikke har skjedd ulykker hittil, skriver Egil Gulliksen om det han ser når han følger sitt yngste barn til Trosvik skole.

DEL

Leserbrev 

Ja, da var skolestarten over for denne gang og tusenvis av barn i alle aldre skal på skolen dag etter dag. Og det er her jeg blir direkte overrasket, over hvor mange barn som blir kjørt til skolen. Og her kommer min frustrasjon, og jeg er nok ikke alene om den. Daglig følger jeg min yngste sønn til skolen, jeg, guttungen og hunden vår tråkker hver morgen av gårde og det er det samme som skjer dag eller dag.

Tenk så hyggelig denne stunden kunne vært om det var litt mindre biler i gatene omkring Trosvik skole. Det som er frustrasjonen min er at en stor del av dem kjører pent og sakte frem til de har satt av sitt barn. Hva som skjer etter at barnet har kommet trygt frem på skolen, er derimot ikke greit. For da er det ikke så viktig med andre sine barn tydeligvis. Den ene bilen etter den andre farer forbi oss som går på vår vei til skolen.

Det er trange gater i området og få gater har fortau. Og det føles som russisk rulett der jeg ser mange barn i gatene og ikke minst en haug av dem på sykler. Det er utrolig at det ikke har skjedd ulykker hittil for slik det er i området nå, så er det vel snakk om tid før det skjer.

Med slik ekstrem trafikkbelastning som det er rundt skolen nå, så kan jeg si at det blir lenge til mitt barn får gå den strekningen alene.

Folk burde ta seg bedre tid og prøve å følge barna på skolen enten med å sykle eller å gå. Og for de av dere som ikke har noe valg og må kjøre, så husk at vi også vil ha våre gående barn trygt frem til skolen. Med slik ekstrem trafikkbelastning som det er rundt skolen nå, så kan jeg si at det blir lenge til mitt barn får gå den strekningen alene.

Så neste gang du har sluppet av ditt barn og har dårlig tid til å komme deg på jobb, dra fem minutter tidligere, så trenger du ikke ligge i 50 km/t i en sone full av store og små barn som vimser litt hit og dit.

Det er vel kanskje også på tide at kommunen skaper en tryggere skolevei for barn rundt i hele byen. Er nok et ganske likt problem i hele byen dette med farlig skolevei og altfor mye biltrafikk. Så se og bruk pengene riktig og få flere fortau, flere fartsdumper eller andre løsninger som kan gi barna en tryggere vei til og hjem fra våre skoler.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags