Kjære deg. Velkommen til skolestart! Vi gleder oss til å møte deg.

Du skal vite at vi er godt forberedt, og at vi ønsker å gjøre skolestarten og skolehverdagen din så fin som mulig. Vi har brukt sommeren til å oppdatere oss, til å lage nye undervisningsopplegg, til å samarbeide, dele, og diskutere hva som gir best læring. De utallige Facebook-sidene for lærere har kokt i hele sommer. Og nå venter vi på deg!

Og vi ønsker å bli kjent med akkurat deg. Det er veldig viktig for oss at du viser oss, eller forteller oss hva du liker og hva du ikke liker like godt, hva du er god til og hva du trenger å øve mer på. I samarbeid med foresatte vil vi jobbe for at skolehverdagen din skal være fylt med lek, glede, motivasjon, mestring, humor og læring.

Noe kommer til å bli gøy, mens andre ting kommer til å bli mer kjedelig. Tenk da på at alle barn lærer ulikt, og at det som er gøy for deg kanskje oppleves som kjedelig for andre. Vi må gjøre litt av det som alle synes er gøy, og mest av det læreren vet er riktig.

Vær trygg på at vi vet hva som er riktig for deg. Vi har god utdanning i både fag og pedagogikk. Vi vet hvor du er utviklingsmessig, og vi vet hva som kreves for å mestre de ulike fagene. Vi vet at du trenger å trene for å bli god, og vi vet at det vil oppleves ulikt for hvert enkelt barn.

Dersom det er noe viktig du trenger å fortelle oss de første dagene, så gjør det! Trenger du hjelp til det, så snakk med din foresatte, eller en venn. Det er ikke sikkert vi har mulighet til å snakke med dere om det ved første møte, da alle elevene kommer på en gang, og alle skal ha like mye oppmerksomhet.

Be dem om å ringe oss før skolestart, sende oss en sms eller mail. Be dem stikke en liten lapp i hånden vår første skoledag med en kort beskjed og gjerne et telefonnummer vi kan nå dem på etter skoletid. Vær ikke redd for å ta kontakt med oss, for vi er helt avhengig av at du forteller oss hvor skoen trykker.

Det er deg selv og de hjemme som kjenner deg best. Vi trenger å lære deg å kjenne, slik at vi kan legge til rette for best mulig læring for akkurat deg. Vi er avhengige av et godt samarbeid for å mestre dette, uansett hvor gammel du er. Tenk aldri at noen saker er for små å ta opp, eller at eldre elever skal mestre alt på egen hånd. Er det noe dere synes er rart eller merkelig, så spør oss.

Kjære deg. Vær forberedt på at også vi gjør feil, snakk da med oss! Selv superhelter har kun en superkraft. Vi skal ha mange. Vi skal kunne se og tolke, motiverer og bygge, glede og lære bort, støtte og hjelpe, trøste og korrigere, gi omsorg og forebygge, samt mye, mye mer. Og vi øver oss på å bli bedre til dette hver dag, slik du skal øve deg og lære nye ting hver dag.

Husk at ingen blir mester med en gang, og at ingen kan være god i alt. Vi gjør feil slik at vi kan lære av dem. Ingen er perfekte! Sammen skal vi finne dine kvaliteter og løfte dem frem i samarbeid med din foresatte.

Kjære deg! Velkommen til skolestart! Vi gleder oss til å bli kjent med deg, og vi gleder oss til å lære nye ting i samarbeid med deg! Snakk med oss.