Gå til sidens hovedinnhold

Prøitz bekymret over uviljen mot nytt skoletilbud

Artikkelen er over 5 år gammel

Tor Prøitz mener Ap og øvrige posisjonspartier i fylkestinget neglisjerer målet om god videregående utdanning når de vil si nei til Fredrikstad Privatgymnas.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På forsiden i forrige lørdags FB uttrykkes bekymring blant poltikere om etablering av nok et tilbud til elever i videregående skole. Jeg vil heller uttrykke  bekymring for at flertallet i Fylkestinget unnlater å gi elever nok et tilbud til å ta utdanning.

Begrunnelsen for å si nei går på rent administrative forhold som dimensjonering av klasser og bygg og sikring av plasser i tilfelle av nedlegging av det private alternativet. I tillegg nevnes økonomi som en stor utfordring.

Jeg reagerer på at betydningen av et av de viktigste områdene for fylkeskommunen blir tilsidesatt på grunn av ideologisk innstilling til private skoler. Et av hovedmålene for fylket er økt kompetanse. Med denne holdningen sier Ap  og resten av posisjonen nei til et av de viktigste målene fylkeskommunen har.

Mangfoldet som de private skolene kan være med på å utvide, spiller tydeligvis ingen rolle. Drop out kunne kanskje reduseres. Tilbudet til elever vil bli økt.

Det er beklagelig å oppleve at ungdommenes muligheter blir begrenset av  konstant frykt for et privat initiativ innen skolesektoren. Høyre Frp og Venstre stemte for at Akademia skulle få etablere viderergående skole i Fredrikstad. Vi håper de sentrale myndigheter ser mulighetene med økt tilbud for ungdommen og godkjenner søknaden.

Kommentarer til denne saken