Tidlig innsats er viktig i skolen

Man bør fokusere mer på tidlig innsats.

Man bør fokusere mer på tidlig innsats. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Arbeiderpartiet vil derfor ha en lese-, skrive- og regnegaranti, der elever får intensiv og tidlig hjelp med disse tingene, skriver Djani Behram som er nestleder i Sarpsborg AUF.

DEL

Leserbrev

De siste fire årene har Høyre og Fremskrittspartiet sittet ved makten i Norge. Istedenfor å lage en bedre fellesskole for alle sammen, har fellesskolen blitt verre. Nord-Norge kommer til å mangle minst 4000 lærere de neste ti årene. Ifølge en artikkel i Aftenposten, må elever lære for eksempel tysk via Skype, fordi det ikke finnes nok tysklærere. Dette viser at denne regjeringen prioriterer Nord-Norge svært lite. Arbeiderpartiet vil derfor ansatte 3000 flere lærere i løpet av stortingsperioden.

Mange elever kan ikke lese, skrive, eller regne godt nok i løpet av de første fire årene på skolen. Dette gjør at flere faller etter, og får det vanskeligere senere i skolegangen. Arbeiderpartiet vil derfor ha en lese-, skrive- og regnegaranti, der elever får intensiv og tidlig hjelp med disse tingene. Skolene skal dessuten ha egne spesialister på disse områdene.

I løpet av perioden med Høyre og Fremskrittspartiet i regjering, har antall elever per klasserom, økt. Dette er problematisk, fordi lærere får ikke tid til hver enkel elev, og det kan potensielt føre til at elever ikke får den hjelpen de trenger på skolen. Derfor vil Arbeiderpartiet ha en fastsatt norm for læretetthet, altså hvor mange elever det skal være per lærer. Vi mener at dette er viktig, slik at pengene ikke blir spist opp av andre kommunale oppgaver. I tillegg vil vi opprette et beredskapsteam mot mobbing, for alle kommuner, og gjennomføre et kompetanseprogram i antimobbing for alle som jobber på skolen

Med Høyre og Fremskrittspartiet i regjering, har byråkratiet blant utdanningen økt. Flere lærere og elever klager på at målene man skal nå i ulike kapitler er for store eller for utydelige. Arbeiderpartiet vil derfor innføre færre, og tydeligere mål. Dette er bedre, fordi da kan man gå dypt inn i et stoff, og lære det godt nok, og det blir enklere for elever å vite hva de faktisk skal lære i løpet av ukene man driver med kapitlet.

Arbeiderpartiet vil derfor gjøre skolen bedre med disse fire tiltakene. Når man ikke har nok lærere, så kan man ikke få tidlig innsats heller, og det blir vanskeligere for elever i tidlig alder å lære det de trenger. Det er veldig viktig at barn på tidlig alder, begynner å lære godt, slik at de ikke faller etter i utdanningen senere i livet. Arbeiderpartiet vil, dersom vi kommer i en en regjering, skape en fellesskole der alle er med. Med et land der man har en god skole, skaper man en bedre fremtid sammen, fordi skolen er fundamentet til suksessfulle fremtidige generasjoner, der demokratiet og landet vårt fortsetter å stå sterkt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags