Hersketeknikk av Tajik å fokusere på slurvefeil

Brevforfatter Aleksander Abelsen mener Hadia Tajik (bildet) fokuserer på trivielle feil og driver hersketeknikk i sitt svar til KrF-politikerne Per Lebesby og Lino Lubiana.

Brevforfatter Aleksander Abelsen mener Hadia Tajik (bildet) fokuserer på trivielle feil og driver hersketeknikk i sitt svar til KrF-politikerne Per Lebesby og Lino Lubiana. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Aleksander Abelsen til Hadia Tajik og Arbeiderpartiet i debatten om privatskoler: – Å nekte noen å velge annerledes er et tegn på de virkelig stygge sidene ved sosialisme.

DEL

Leserbrev

I sitt innlegg og tilsvar til Lebesby og Lubiana, svarer ikke Tajik på den aktuelle problemstilling som oppstilles. Å fokusere på trivielle feil og kun svare forbigående på det egentlig kontroversielle er en god måte å forsure god debatt og ikke minst en god hersketeknikk. Det skilles heller ikke mellom privatskoler og friskoler, noe som gjør debatten både unyansert og noe polemisk.

Det privat initierte skoletilbudet i Fredrikstad er uten tvil en berikelse, både for elever og lokalmiljø. Friskolene er 80 prosent finansiert av staten, ganske enkel blårussmatematikk tilsier at dette sparer det offentlige 20 prosent for hver elev som velger andre alternativ enn det offentlige. Disse frigjorte midlene bør virkelig brukes til å hjelpe dem som trenger det mest, ikke bindes opp i elever som tydelig har ressurser både hjemme og hjemmefra. Det er et paradoks at Arbeiderpartiet fremstiller friskoler som en utgift.

Det aller viktigste er allikevel ikke hva et privat initiativ koster, men friheten til å gjennomføre det. At et parti eller en stat skal bestemme for foreldre hva slags skole de skal gå på og tvinge ungdom gjennom en «fellesskole» fordi det bidrar til færre skillelinjer i samfunnet, virker for meg som et solid overtramp og ikke minst en dyptgående innskrenkelse av enkeltmenneskets frihet.

Å nekte noen å velge annerledes er et tegn på de virkelig stygge sidene ved sosialisme. Høyre vil alltid verne om enkeltmenneskets rett til å leve sitt liv som det vil. 

Aleksander Abelsen

Bystyrekandidat, Høyre

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags