Gjelder også i politikken: Vær mot andre som du vil at andre skal være med deg

En sosial omfordelingspolitikk som sikrer tidlig innsats for barn og unge ligger Arbeiderpartiets hjerte nær.

En sosial omfordelingspolitikk som sikrer tidlig innsats for barn og unge ligger Arbeiderpartiets hjerte nær. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Terese Troy Prebensen, Fredrikstad Ap: – Du skal være mot andre som du vil at andre skal være med deg, og vi i Arbeiderpartiet vi vil at alle skal bli gitt de samme mulighetene!

DEL

LeserbrevSommeren 2017 har vært preget av de gode følelsene. Late sommermorgener, sene kvelder, latter, venner, familie, konserter, sol, sjø og sommer. Det har vært et hav av tid mellom oss og den kalde, gufne årstiden.

Vi har danset på lette føtter inn i sommernatten, vi har flørtet, vi har hatt de dype samtalene i sene nattetimer og vi har levd bekymringsløst fra dag til dag – og innimellom har vi leet dovent på et øyelokk og registrert at det både er stortingsvalg denne høsten og at det har kommet langt færre flyktninger til landet vårt dette året.

Også sommeren 2017 kunne barna våre barn sovne inn uten reell frykt for å bli bombet i natt. Det burde være alle barn forunt, uavhengig av nasjonalitet og religion. Våre barn kunne leke sisten, hoppe paradis, sykle i gaten med en kompis eller ta bomba fra femmer'n fullstendig bekymringsløst akkurat slik en barndom skal være.

Norge. Varmt, nært, dugnad og fellesskap. Per Fugellis «flokk.»

Og flokken vår er satt under press, retorikken hardner til. Vi, verdens rikeste land, vil ikke dele, men fremelske det individuelle – det er oss mot dem. Debatten er blitt polarisert og populistisk; Skatte mindre, skatte mer, færre innvandrere, unngå svenske tilstander, flere lærere, færre lærere. Vi bruker stadig mer av oljefondet og sittende regjering vil helst selge og privatisere statseide selskaper, legge igjen mindre til fellesskapet.

Som lokalpolitiker med et særskilt ansvar for barn og unges oppvekst, som mor til tre, som medmenneske til mange, er det noen ting som veier tyngre for meg enn andre nå som stortingsvalget kommer stadig nærmere. Noe av det mest vesentlige for meg er omfordelingspolitikken, hvordan vi på best mulig måte sikrer at vi alle har så like muligheter som mulig. Jeg tror på at staten i en rekke tilfeller skal være retningsgivende og førende for fordelingen for å sikre likheten, jeg tror på at staten skal ha mulighet til å love og vedta, men at det også må følge finansiering med vedtak fra staten. I kommunepolitikken de siste årene har vi sett at regjeringen stadig lover innenfor oppvekst, men sender regningen til kommunene.

Vi trenger rasjonalisering av offentlig pengebruk, men det kan ikke gå på bekostning av å sikre et bedre utgangspunkt for de som trenger det mest. For selv her, i verdens rikeste land, har vi klasseskiller, vi har barnefattigdom, vi har barn og unge som trenger ekstra innsats.

Om Arbeiderpartiet vinner valget, har vi lovet at vi i løpet av de første 100 dagene skal styrke kommuneøkonomien nettopp for å øke den tidlige innsatsen mot de sårbare og utsatte barna. Absolutt all forskning viser at tidlig innsats i barnehage og skole utgjør enorm forskjell på hvordan barns liv formes og blir til.

Arbeiderpartiet vil snu trenden fra de siste årene og øke lærertettheten i skolen, allerede i 2018 vil vi prioritere å få 1000 flere lærere inn i norsk skole.

For Arbeiderpartiet ser på det som blant sine viktigste oppgaver å sikre at alle skal med, at selv om velferd koster skal det være for alle – og ikke for de få. Eller for å si det med barndomslæren; Du skal være mot andre som du vil at andre skal være med deg, og vi i Arbeiderpartiet vi vil at alle skal bli gitt de samme mulighetene!

Men uavhengig av om hjertet banker for rødt, blått, eller grønt; Bruk stemmeretten din. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags