Gå til sidens hovedinnhold

Alle elever – uansett religion – bør delta i skolegudstjenesten

Artikkelen er over 3 år gammel

– Våre barn må respektere hverandres religion og tolerere hverandres livssyn, og derfor mener jeg at skolegudstjeneste er bra. Alle bør delta i den, mener David Tehrani.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Med interesse har jeg fulgt Havrevold og Laabak sine innlegg om skolegudstjenesten. Til tross for mitt nøytrale ståsted når det gjelder religion, tillater jeg meg å komme med par betraktninger. Jeg forstår at debatten dreier seg om innholdet i gudstjenesten. Om det er en prest som skal forkynne kristendommen og juleevangeliet, eller om man skal ha alternative arrangementer som er mindre preget av religiøst innhold og mer opptatt av felles humanistiske verdier i et kristent perspektiv.

Jeg syns det er uheldig å droppe den årlige julegudstjenesten fordi man frykter at det kan støte foreldre og barn med en annen religiøs bakgrunn.

Det må da være bedre å oppleve en gudstjeneste enn å lese om den?

Jeg har deltatt i mange år på skolegudstjeneste i Kråkerøy kirke på grunn av mine barn. Jeg oppfatter seremonien som tradisjonsrik, vakker og innholdsrik. Juletider er en viktig del av norsk kultur som må bevares. Jeg mener at skolegudstjenesten spiller en rolle i undervisningen også. Det må da være bedre å oppleve en gudstjeneste enn å lese om den?

Vi lever i er sekulært samfunn og jeg mener at alle elever uansett religion burde delta i gudstjenesten. Det fører til at våre barn lærer om hverandres religion og respekterer hverandre.

Jeg håper at flest mulig av dem som har foreldre med en annen religiøs bakgrunn, også synes det er viktig å lære mer om kristendommen og norske tradisjoner. Våre barn må respektere hverandres religion og tolerere hverandres livssyn, og derfor mener jeg at skolegudstjeneste er bra.

God jul og godt nytt år!

Kommentarer til denne saken