– Nå koker det skikkelig i topplokket mitt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En lærer i Fredrikstad spør om politikerne egentlig vet hvordan IKT-situasjonen i skolen er.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.En lærers arbeidsdag i Fredrikstadskolen høsten 2019:

Denne dagen i august er den første «vanlige» skoledagen etter sommerferien 2019.

På planen min står to dobbelttimer i matte - 2 timer i 9 A og 2 timer i 9 B. Jeg har for denne dagen planlagt at elevene skal gjennomføre Kartleggeren, et kartleggingsverktøy vi har brukt i Fredrikstad-skolen i flere år.

Denne planen må jeg imidlertid endre på siden vi ikke får Kartleggeren til å fungere - Kartleggeren samarbeider ikke med Vigilo, som er det nye barnehage- og skoleadministrative systemet som erstatter Extens i Fredrikstadskolen høsten 2019. Karteleggeren betaler antagelig Fredrikstad kommune ganske mye for i lisensavgift hvert år.

Jeg gjør helomvending og planlegger en gjennomgang av Nasjonale prøver i stedet.

Rett før jeg skal ned i klasserommet, får jeg beskjed av en teamkollega om at jeg må finne meg et annet klasserom, fordi det skal monteres opp en ny digital tavle i klasserommet mitt i de to første timene.

I samme åndedrag sier kollegaen også at det er to-tre elever som ikke får brukt pc-en sin «fordi det hadde blitt problemer med noen «elev-pc-er» etter endring av brukernavnene i Feide, som ble gjennomført i sommer».

Ok, da blir det flytting til første ledige klasserom, «Naturfagen», og elevene får jobbe med gjennomgang av nasjonale prøver to og to i stedet.

Omsider er elevene godt i gang med arbeidet, og jeg skal logge meg inn på 365 for å føre fravær og en forsentkomming i Skooler.

Her møter jeg et nytt problem.

Skooler virker ikke, jeg får faktisk ikke opp et eneste elevnavn. Jeg får tak i en kollega og spør om dette er kjent for ham.

Jada, sier han: «Skooler har ikke fungert i det hele tatt denne uka, det er visstnok noen kapasitetsproblemer. Men egentlig skal vi jo nå føre fravær i Vigilo, men det programmet virker jo heller ikke. BTW får ikke elevene logget inn i One-Note heller…»

Nå kjenner jeg at det begynner å koke skikkelig i topplokket mitt. Nå skal det for «svingende» skrives avvik på dette IKT-hærket!!!

Jeg logger meg inn på ansattportalen og åpner opp «avviksappen» i Frekit. MEN; der stopper det. Jeg kommer ikke inn på Kvalitetsystemet - DET VIRKER IKKE DET HELLER!

Vet egentlig politikerne i Fredrikstad hvordan situasjonen i skolen er?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.