Hastehøring så folk ikke skal få si sin mening om Hvaler-skolen

 – Det er helt feil og det er skremselspropaganda for å forsvare at Hvaler  Frp velger å legge ned Åttekanten og Floren, skriver Mona Vauger i dette svaret til ordfører  Eivind N. Borge som mener eiendomsskatten vil øke dersom Hvaler skal ha to barneskoler også i fremtiden. Arkivfoto: Tore Tindlund

– Det er helt feil og det er skremselspropaganda for å forsvare at Hvaler  Frp velger å legge ned Åttekanten og Floren, skriver Mona Vauger i dette svaret til ordfører Eivind N. Borge som mener eiendomsskatten vil øke dersom Hvaler skal ha to barneskoler også i fremtiden. Arkivfoto: Tore Tindlund

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Mona Vauger, Hvaler Ap til ordfører Borge: – Det kan se ut som om ordføreren og administrasjonen har gått frem så fort de kan for at innbyggerne ikke skal rekke å si sin mening, og i tillegg midt i ferietiden! Hva slags ombud for innbyggerne er dere i Frp?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

I en kommentar i FB 13. juni skriver Hvalers ordfører at eiendomsskatten må økes hvis vi skal renovere dagens tre skoler. Det er ikke riktig, det er helt feil og det er skremselspropaganda for å forsvare at Hvaler Frp velger å legge ned Åttekanten og Floren.

Hvaler Frp har skuffet mange innbyggere på Hvaler når de nå ønsker å legge ned barneskolene i strid med det de har programfestet. Dette er et stort løftebrudd fra Hvaler Frp. Ordføreren skriver i sin kommentar om kostnadsoverslag som ikke finnes i utredningen fra 2014 som administrasjonen har lagt ved som kunnskapsgrunnlag i høringen.

Ordføreren sier at enny stor skole på Asmaløy vil ha en kostnadsramme på litt i overkant av 100 millioner. I utredningen fra 2014 står det at å renovere alle tre skolene vil koste 220 millioner. Å bygge en ny stor skole vil koste 210 millioner. (2014-tall) Vi har allerede investert ca. 55 millioner i Hvaler ungdomsskole. Hvordan kan det ha seg at å bygge en stor skole vil koste 60 millioner mindre i 2018 enn i 2014? Kan du svare på det ordfører?

At alle elevene kan bruke de samme spesialrommene er ingen god forklaring fordi de fordelene også er beskrevet i rapporten fra 2014.

Fylkesmannen har opphevet vedtaket om å bygge en stor skole, fordi innbyggerne ikke har blitt hørt. Derfor skal saken nå legges ut på høring. Selv om saken om ny høring er satt opp med innstilling til kommunestyret 21. juni, ser vi at saken allerede er lagt ut på ny høring fra 5. juni. Er det riktig å gjøre det på den måten? Er det ikke kommunestyret som skal fatte vedtak om å legge saker ut til høring?

Det virker ikke som om ordføreren tar innover seg Fylkesmannens vedtak.

Ordføreren brukte sin dobbeltstemme i formannskapet 7. juni for å hindre flertall til en uttalelse der vi ber om høringsfrist til 15. september.

Høringsfristen er nå satt til 17. august. Det kan se ut som om ordføreren og administrasjonen har gått frem så fort de kan for at innbyggerne ikke skal rekke å si sin mening, og i tillegg midt i ferietiden da FAU ikke er like aktive og folk er på ferie! Ordfører! Hva slags ombud for innbyggerne er dere i Frp?

Hvaler kommune har i praksis ikke noe vedtak om endring i skolestruktur i dag. Allikevel ser det ut som om ordføreren og administrasjonen kjører på med saken slik at arbeidet med ny skole skal fortsette som om ingenting har hendt, på tross av at kommunen nå altså ikke har noe gyldig vedtak som legitimerer bruk av tid og ressurser på dette. Det virker ikke som om ordføreren tar innover seg Fylkesmannens vedtak.

Hvaler Arbeiderparti undres også over at administrasjonen skriver at lovlighetskontrollen fra Fylkesmannen ikke rokker ved lovligheten til vedtaket i desember 2017, at det bare peker på at det skulle vært utført en høring. Dette er slik vi ser det helt galt. Vedtaket er opphevet, ikke opphevet «light», eller noe i den duren! Vedtaket fra desember 2017 om å legge ned barneskolene er funnet ugyldig fordi Fylkesmannen mener at saksbehandlingsfeilen (manglende høring og utredning av saken) har virket inn på innholdet i vedtaket; altså gyldigheten.

Hvaler Arbeiderparti mener at i en så viktig sak for Hvaler-samfunnet bør høringsfristen settes til 15. september og vil fremme forslag om dette i kommunestyret 21. juni.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken