Skolemat vs sløsing av kommunemidler? Ja takk til mat

Jeg aner ikke (og vil helst ikke vite) hva den innretningen kostet, heter det i innlegget til Else Treimo.

Jeg aner ikke (og vil helst ikke vite) hva den innretningen kostet, heter det i innlegget til Else Treimo.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Else Treimo ønsker gratis lunsj til skolebarn fremfor sløseprosjekt som Solbergtårnet: – Barna må som voksne betale skatt for å få det fjernet da de fleste omsider er enige om at vil heller vil ha det pent rundt oss.

DEL

Leserbrev 

Etter å ha lest innlegget vedrørende skolemat for å bekjempe fattigdom, gjør man seg noen tanker om hva som gagner innbyggere i en kommune best.  Er det å satse på barn og deres velbefinnende - eller å sløse rundt med midler «for å finne på noe»? Med det mener jeg «budsjettet skal iallefall brukes opp»...

Jeg holder så avgjort på det første! I motsatt grelle fall tenker jeg på de midlene som er brukt til å «reise minne fra jernalderen» - nemlig det grusomme, rustne tårnet ved E6.  Jeg aner ikke (og vil helst ikke vite) hva den innretningen kostet, men noen har fått lønn for dette.  Hvor var gangsynet da?

Sett dem opp mot hverandre og tenk etter hva et barn vil få mest glede av, et måltid eller å se et rustent tårn som foreldre kan si at dette er til minne om jernalderen? Who cares? Iallefall ikke kidden  som får mer enn nok av å lære og pugge om viking-, middel-, jern- osv alderen, og som voksen må være med på å betale skatt til å rive det, da de fleste omsider er enige om at vil heller vil ha det pent rundt oss. 

Ok, dette kom mest ut som angrep på kultursatsling, men det får så være. Og nei - vi har ikke råd til at alle skal føle seg hørt og bruke midler til det en selv synes. Det skal være et spleiselag for det som gagner flest! Men vi har råd til å bruke penger  fornuftig - og det er det som alltid må gå foran!

Så gjerne,  skolemat er et flott tiltak! Enig med den tidligere læreren, han har iallefall erfaring! Men, og  her lukter det trøbbel allerede – sørg for å ha alt klart på forhånd av hva som akseptabelt kan serveres, husk at dagens barn har tusenvis av allergier som ikke fantes før (bortsett fra den lunkne melka) og tusenvis av nye landsmenn med egen agenda på menyen.  Ikke lag egne menyer!  Vi trenger vel ikke etterpå å innhente konsulenter for å oppnevne en komité om dette.  Lykke til! 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags