Hvaler må tørre å gå mot strømmen, bevare egenart og attraktivitet

– Jeg minnes selv ungdomsstiden da to korps ble til ett, skriver Anders Svanekil. På bildet Hvaler Musikkforening som spiller for de østre øyene fra dekket på Hvalerfergen på 17. mai.

– Jeg minnes selv ungdomsstiden da to korps ble til ett, skriver Anders Svanekil. På bildet Hvaler Musikkforening som spiller for de østre øyene fra dekket på Hvalerfergen på 17. mai. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Anders Svanekil har dette innspillet i debatten om barneskoler og barnehage på Hvaler: Behold attraktiviteten for unge som nettopp søker et motstykke til kongstanken omkring at størst er best.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I en periode der sentralisering og stordriftsfordeler er «inn i tiden» mener jeg ærlig at Hvaler må tørre å gå mot strømmen. Hva tenker jeg på? Jo, åbevare barnehagene og barneskolene i nærmiljøene på et spredt bebygd Hvaler.

Med å gå mot strømmen mener jeg Hvaler vil beholde sin attraktivitet for unge, som nettopp søker et motstykke til kongstanken omkring at størst er best, mest effektivt og økonomisk. Gang på gang har historien vist at det som betyr noe er menneskene og ikke systemene.

Jeg minnes selv ungdomstiden da to korps ble til ett korps, to fotballag ble til ett fotballag her på Hvaler, jeg var med i begge sammenslåingene, og en av få som fortsatte i begge foreningene. Visjonene om at samling ville gi større og mer slagkraftige enheter, samt en felles kultur, var og forble visjoner. Realiteten ble en medlemsflukt fra både korps og idretten som satt i, og muligens sitter i enda, selv nærmere 20 år etter.

Legg til rette for et spredt bebygd Hvaler og bevar barnehage på både Hauge og Brekke, samt barneskolene på Floren og Åttekanten.

Tørr å gå mot stordriftstankegangen, og for dem som syns det er så forferdelig, så er det fint mulig å flytte til et sted som styrer etter «størst er best-prinsippet».

Hilsen en som flyttet tilbake til Hvaler nettopp på grunn av Hvaler sin egenart, og som for tiden bor på Asmaløy.

Anders Svanekil

Hvaler

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags