Barnetrygd og arbeid er sikreste kort mot barnefattigdom

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– KrF mener at barnetrygden er et av de sikreste kortene i kampen mot barnefattigdom utover det å være i arbeid, skriver Line Henriette Holten Hjemdal, KrF.

DEL

Leserbrev 

I disse dager blir vi oversvømt av tilbud, kampanjer og sjekklister i postkassen og på sosiale medier fra ulike forretninger. «Alt til skolestart - Har du husket ryggsekk, pennalhus og gymbag?» Det er godt å få hjelp til å huske, men pengene strekker nødvendigvis ikke til nå i august og september.

I Østfold er det 7652 barn og unge som vokser opp i familier med vedvarende lavinntekt. Dette er barn som fratas muligheten til nytt pennal eller gymbag, eller til å delta i bursdager, aktiviteter og sommerferier som mange andre i klassen kommer tilbake og forteller om. En slik trend vil medføre større forskjeller i samfunnet vårt med kun én tapende part; barna.

KrF mener at barnetrygden er et av de sikreste kortene i kampen mot barnefattigdom utover det å være i arbeid. Barnetrygden har ikke vært regulert siden 1996! Og en ordning som ikke blir indeks- og kostnadsregulert, må kunne beskrives som redusert! KrF mener barnetrygden må gis til alle; altså være universell. Vi vil øke barnetrygden så betydelig at den deretter kan skattlegges. På denne måten sikres den universelle utformingen, byråkratiet holdes nede, og de som trenger barnetrygden mest, vil komme styrket ut.

I følge UNICEF, har statistisk sentralbyrå beregnet at 25.000 barn kunne vært løftet ut av fattigdom dersom barnetrygden hadde fulgt prisstigningen. Med KrFs løsning, er barnetrygden innrettet på en treffsikker måte. Viktig for alle småbarnsfamilier. Viktigere for de som har lite. Viktigst for de over 7500 barna som i dag lever i barnefattigdom i Østfold.

KrF er en stemme til dem som trenger det mest.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags