Gå til sidens hovedinnhold

Ikke nok å håpe på forbedring fra restauranter som ikke driver skikkelig

Artikkelen er over 4 år gammel

Fagforeningsleder Vidar Schei mener det var feil å gi OMG og Ocean Club ny skjenkebevilling. – Det må like lett å miste skjenkebevillingen som å få den, er hans oppskrift på å gjøre bransjen seriøs.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Torsdag i forrige uke behandlet formannskapet i Fredrikstad kommune et par skjenkesaker. Deriblant to søknader ifra OMG og Ocean Club om fortsatt skjenkebevilling. Disse to stedene fikk for et år siden, kun skjenketillatelse for ett år, når resten av byens restauranter, puber og utesteder fikk tillatelse for fire nye år.

Det kom frem under behandlingen i fjor at disse to stedene ikke drev helt forenlig med det Fredrikstad kommune anser for å være en seriøs og skikkelig måte å drive på. Derfor fikk de skjenketillatelse kun for ett år, der Fredrikstad kommune håpte at dette ville være en vekker for driverne av disse to nevnte stedene, slik at rutiner og organisering av drift bedret seg betraktelig dette prøveåret.

Problemet kommer nå. Nå, ett år senere, får de samme to stedene fortsatt godkjenning for skjenking, fortsatt for kun ett nytt år. Ikke tre nye år, som de ville fått hvis alt var problemfritt. Hvor går grensen for Fredrikstad kommune? Hvor lenge skal man få beholde skjenketillatelsen, når man ikke driver på en skikkelig måte, og forholder seg til de samme reglene som resten av bransjen følger? Det bør være enkelt å miste skjenketillatelsen når man ikke følger retningslinjene. Hvorfor skal man år etter år, gi ny tillatelse, med håp om bedring, når det ikke blir konsekvenser for driverne?

Når driveren av Verdenspeilet for et drøyt år siden ikke fikk fornyet skjenkebevillingen, satte det samtidig en stopper for en gjenganger i en rekke konkurser og konkursvarsel, med utallige lønnskrav mot seg. Da var mitt håp at det samtidig var en ny og tøffere kurs kommunen hadde lagt seg på. Men dessverre, gleden var kortvarig. Og slik jeg har lest og satt meg inn i saken om OMG og Ocean Club, er likhetene til saken mot Verdensspeilet påfallende. Det er så likt at jeg nærmest ikke ser forskjell på behandlingen i disse sakene.

Mitt ønske er at vi kan få en seriøs og lovlydig restaurantbransje i Fredrikstad, uten cowboy-stempel på seg, og da er første viktige steg i den retningen at det skal være like enkelt å miste bevillingen, som det er å få den. Byen trenger seriøse aktører i bransjen, som har lyst til å følge arbeidslivets regler, som har lyst til å bli kvitt bransjens frynsete rykte. Da må vi kvitte oss med cowboyene først!

Les også

Kaféguiden 2017: Her er tre nye trender blant kafégjestene i Fredrikstad

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.