Skjærhalden er idyllisk fordi man ikke kan kjøre til bryggekanten

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Einar Børresen kommenterer FB-journalist Tore Tindlunds analyse av parkeringssaken på Skjærhalden: – Den katastrofale mangelen på parkeringsplasser Tindlund til stadighet bekymrer seg for, er strengt tatt overdrevet.

DEL

Leserbrev 

Tore Tindlund forsøker seg 5. april med en «nyhetsanalyse» av parkeringshallsaken på Skjærhalden. Jeg har lest teksten flere ganger og har vanskeligheter med å forstå hvor journalisten vil med dette.

Er det et humoristisk og lettbent forsøk på å rekke innbyggerne på Hvaler en hjelpende hånd ved å forklare at det vi skal leve av i fremtiden er å selge parkeringsplasser? Er det meningen å slå et slag for den «knallgode ideen» om å pløye en vei gjennom Prestegårdsskogen på grensa til nasjonalparken og å sprenge ut Hvileberget for å selge private parkeringsplasser til 300.000 kroner per stykk?

Det er mulig jeg er humørløs, men mitt inntrykk er at verken innbyggere, hyttefolk eller feriegjester synes dette er spesielt morsomt. Tvert imot virker det som om de fleste er rørende enige om at hele dette prosjektet er en usedvanlig dårlig idé. Man kunne jo til og med våge påstanden at når valget står mellom på den ene siden å bevare en urørt strandlinje og et populært turområde for allmennheten og på den andre siden fortjenestemuligheter for en privat investor, så er det et ganske enkelt valg for de fleste. Spesielt med tanke på at den katastrofale mangelen på parkeringsplasser Tindlund til stadighet bekymrer seg for, strengt tatt er overdrevet. Så sent som i fjor ble det gjort manuelle tellinger som viste at det er parkeringsplasser nok, se sak i Fredriksstad Blad.

Når fellesferien kommer anbefaler jeg Tindlund å parkere bilen ved en av de ledige plassene ved Rådhuset eller kirken, rusle gjennom gamle Skjærhalden (der jeg garanterer at det nærmeste man kommer alvorlige trafikksikkerhetsproblemer er katter som krysser veien) og nyte både bystrand og restauranter. For det kan vel rett og slett være sånn at «idylliske Skjærhalden» er idyllisk blant annet fordi man ikke har lagt til rette for at enhver skal kunne kjøre bilen sin helt ned til bryggekanten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags