Gå til sidens hovedinnhold

Å sprenge ut Hvileberget er en miljøkatastrofe

Artikkelen er over 3 år gammel

Katia Valerie Banoun: – Jeg har vært så heldig å få tilbragt hver sommer i 45 år på Hvileberget og fravær av biltrafikk og roen er det som gjør stedet unikt. Jeg håper mine barn får oppleve det samme.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære ordfører.

Jeg har akkurat lest din leder i Hvaler-guiden 2018 og det er gledelig at du skriver at vi alle må være med på å bygge det fremtidige bærekraftige samfunnet.

Jeg går da ut i fra at du ikke stiller deg bak den miljøkatastrofale utbygningsplanen om å sprenge ut fjellet i Hvileberget på Homlungen for å få noe så politisk ufremtidsrettet som parkeringsplasser?

Dette området
er indrefileten til Hvaler og benyttes av tusener hver sommer. Kan kommunen være så kortsiktig i sin tenkning på profitt som uansett går til andre enn kommunen? Her har dere et tungt etisk og miljøhensyn ansvar,  som jeg virkelig håper dere ikke overser.

Nå er tiden
inne for å tenke nytt og bilfritt i alle byer og tettsteder og her håper jeg ordføreren vil gå frem med et eksempel og ta vare på kystperlen, floraen og miljøet i Skjærhalden. 

Jobb for å få det bilfritt fra Kiwien og ned og lag langtidsparkeringer på usjenert område. Ikke på Hvalers flotteste naturområdet. Det er ingen skam å snu, men katastrofal forbrytelse å rasere denne perlen.

Jeg håper ordføreren tar sitt ansvar alvorlig og får en stopper for disse planene som kun gagner få, men påvirker så ufattelig mange flere, både mennesker, dyr og vegetasjon.

Jeg har vært
så heldig å få tilbragt hver sommer i 45 år på Hvileberget og fravær av biltrafikk og roen er det som gjør stedet unikt. Jeg håper mine barn får oppleve det samme.

Kommentarer til denne saken