Uriktige påstander om båthavn fra Hvaler Ap

Skjærhalden: Parkeringshallen er tenkt lagt helt ytterst i havneeområdet på Skjærhalden, men med nedkjøring på baksiden av rådhuset.

Skjærhalden: Parkeringshallen er tenkt lagt helt ytterst i havneeområdet på Skjærhalden, men med nedkjøring på baksiden av rådhuset. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Eivind N. Borge: – Merete Pedersen påstår at Hvaler kommune med ordføreren i spissen skal til megling med fylkesmannen om utvikling av ny havn i Skjærhalden. Dette burde Merete Pedersen vite er en helt uriktig påstand.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et leserbrev i Fredrikstad blad forleden, fremsetter Merete Pedersen i Hvaler Arbeiderparti en rekke sterke og uriktige påstander, som ikke kan stå uimotsagt. La meg først se på den uriktige påstanden der representanten Pedersen påstår at Hvaler kommune med ordføreren i spissen skal gå til megling med fylkesmannen om utvikling av ny havn i Skjærhalden. Dette burde Merete Pedersen vite er en helt uriktig påstand, da hun selv har vært med på behandling og vedtak av ny kommuneplan. Forslag til ny havn er ikke lenger med i rullering av ny kommuneplan.

Når Arbeiderpartiet nå forsøker å skape en uvilje mot politiske motstandere mot valget synes jeg dette burde vært tuftet på riktige opplysninger der innbyggere selv kan avgjøre hva de mener om forskjellige utviklingsprosjekter. Det er en helt uriktig påstand som her legges frem av Arbeiderpartiet.

I motsetning til det å asfaltere stadig større urørte naturområder for en voksende bilpark vil det å parkere inne i fjellet nesten ikke berøre urørte naturområder i det hele tatt.

Når det kommer til politiske meninger skal selvsagt Arbeiderpartiet få mene hva de vil. Jeg vil likevel komme med noen synspunkter i forbindelse med påstandene om at posisjonen ønsker å rasere naturområder i forbindelse med eventuell boligutvikling og parkering i Hvileberget. Nå er det slik at all boligutvikling ligger i naturen et eller annet sted og vi mener at dette ikke kan ses på som en rasering da mennesker må ha et sted å bo. Hvis Hvaler Arbeiderparti mener noe annet må de bare gjøre det. Jeg mener tvert imot at det å bygge tre lave blokker med leiligheter er en arealeffektiv måte å bygge på, da vi bruker lite av urørt natur samtidig som vi kan tilby lettstelte boliger for flere i Hvaler med stadig økende gjennomsnittlig alder.

I sammenheng med parkering inne i Hvileberget, mener jeg dette må være riktig bruk og vern av naturområder i en stadig økende bilpark og behov for parkering på Skjærhalden. I motsetning til det å asfaltere stadig større urørte naturområder for en voksende bilpark vil det å parkere inne i fjellet nesten ikke berøre urørte naturområder i det hele tatt.

Hvis vi samtidig kan bruke store deler av parkeringsanlegget til båtopplag på vinterstid, vil vi spare enda flere naturområder i forhold til en stadig økende båtpark. I sammenheng med dette parkeringsanlegget kommer det også påstander om vei ut fra anlegget nede i Prestehavna. Dette er også helt uriktige påstander, da dette var et innspill som er forkastet for lenge siden.

Jeg er helt enig med Arbeiderpartiet i at vi skal gi våre velgere alternativer når de skal gå til valgurnene. Men la oss gjøre hva vi kan fram mot kommunevalget for å gi korrekt informasjon til innbyggerne på Hvaler.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags