Frp vil la innbyggerne beholde mer av sine egne penger

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Velgerne skal alltid kunne stole på at Fremskrittspartiet er den ypperste garantisten for skattelette for folk flest, skriver Michael Torp.

DEL

Leserbrev 

Med Frp i regjering har skatte- og avgiftstrykket i Norge blitt redusert med 22 milliarder kroner, hvorav brorparten har kommet innbyggere med lav og middels inntekt til gode. For Fremskrittspartiet er det viktig å jobbe for enkeltmenneskets frihet, og her et det et viktig virkemiddel at folk får beholde mer av sin egen inntekt. Derfor går vi til valg på ytterligere reduksjon av skatter og avgifter, med nasjonale bestemmelser som sørger for gradvis nedtrapping, og til slutt fjerning av eiendomsskatten.

Eiendomsskatt er en usosial og urettferdig skatteform, som ikke tar hensyn til innbyggernes livssituasjon, inntekt eller betalingsevne. Den rammer blindt, og er derfor verst for de svakeste boligeierne. For eksempel vil aleneforsørgere, minstepensjonister og enker/enkemenn i enkelte tilfeller risikere å måtte selge sin bolig på grunn av den høye skatten. Den gjør det også vanskeligere for svakerestilte å komme seg på boligmarkedet.

Fremskrittspartiet mener det er god velferd i å la innbyggerne beholde mer av sine egne penger, for å sikre bedre betalingsevne, og dermed mindre økonomiske bekymringer og bedre livskvalitet. I Norge har det lenge et politisk mål at flest mulig skal kunne eie sin egen bolig, og da bør vi legge best mulig til rette for dette. En bolig skal være et hjem, og ikke enda en inntektskilde for sultne politikere på skattejakt.

Norske kommuner har bedre økonomi enn på veldig lenge. I 2015 leverte kommunene det beste driftsresultatet siden 2006, og i 2016 oppnådde man de beste økonomiske resultatene siden 90-tallet. Med millionoverskudd er det naturlig at kommunene retter fokus mot å redusere skattetrykket for sine innbyggere. Fjerning av eiendomsskatten er selvfølgelig ikke gjort over natten, og her ønsker Frp en gradvis nedtrapping. Samtidig må vi se på muligheten for å gi kommunene en form for kompensasjon. Velgerne skal alltid kunne stole på at Fremskrittspartiet er den ypperste garantisten for skattelette for folk flest.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags