Skatt og arbeidsplasser: Er Lauvås programforpliktet til å gå med skylapper mens han maler svart?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Høyres Thor Edquist avviser påstanden fra Stein Erik Lauvås, Ap, om at Høyre og Frp skaper færre nye arbeidsplasser.

DEL

LeserbrevSvar på dette innlegget fra Stein Erik Lauvås (Ap).

Når man leser stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås sitt debattinnlegg av 28.7.27, med tittelen «Vi må ha arbeid, H og Frp skaper færre nye jobber», ja, så må man gni seg i øynene og lese igjen.

Følger ikke mannen med i det som står i media ? Leser han ikke de rapportene han bør få som stortingsrepresentant fra NAV og andre? Eller er han bare rett og slett programforpliktet til å gå med skylapper for øynene mens han maler svart?

At sysselsettingen falt sammen med oljepris og etterspørsel er da ikke merkelig! Det som er merkelig, og litt trist, er at Ap sine politikere konsekvent  helt overser den største utfordringen norske økonomi og norske bedrifter  har hatt siden finanskrisen.

Derfor er det ekstra gledelig at NAV for åttende måned på rad nå rapporterer om lavere ledighet og flere i jobb! Fra juni i fjor til i år har ledigheten i kommunene i hans hjemfylke Østfold falt med i gjennomsnitt 12 prosent. I min hjemby Halden med hele 20 prosent.

Det er nå lavere ledighet enn for fire år siden, og før oljeprissjokket slo inn over landet.

Og Lauvås påstår at det ikke skapes nye jobber ! Er det noe rart man må gni seg i øynene?

«H og Frps sine store skattekutt til Norges aller rikeste», les: skatteletten som gjør at norske bedriftseiere slipper å tappe firmaene for driftskapital, for å betale en skatt utenlandske eiere slipper, har hatt stor effekt.

15 milliarder i skattelette gir i år 65 milliarder mer i skatteinntekter for fellesskapet.

Det kan ikke være mange igjen nå som tror at skatteøkning er medisinen som skal til for å få fart på økonomien?

Jeg er enig med Lauvås at det å få unge i arbeid er en viktig oppgave. Men NAV skriver i sin rapport  om de forbedrede ledighetstallene  for juni, at «hovedutfordringen til ungdom under 30 år i forhold til overgang til arbeid er manglende skolegang.»

Derfor har Regjeringen blant annet innført en fraværsgrense for ungdom på videregående skole, noe som har ført til 40 prosent mindre fravær, bedre karakterer og at flere fullfører videregående skole.

For selv ikke verdens beste lærer kan undervise en elev som ikke møter opp på skolen!

Å gå tilbake til Aps «kaféskole» (uttrykt av en elev på Halden vgs), er ikke løsningen hvis Ap mener alvor med å få flere ungdommer ut i jobb.

Regjeringens skattepolitikk virker, skatteinntektene øker selv om skatteprosenten har gått ned fordi vi skaper mer,  flere kommer i jobb, arbeidsledigheten går ned for 8. måned på rad og flere elever fullfører videregående skole fordi det blir stilt krav til dem, som til alle andre i samfunnet vårt.

Jeg forstår at alle disse positive nyhetene for Moder Norge er vanskelig å svelge for Ap i et valgår. Men jeg forventer samtidig at en stortingsrepresentant fra mitt hjemfylke skal holde seg til de faktaopplysninger vi som følger med får opptil flere ganger daglig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags