Gå til sidens hovedinnhold

Mer «sirkus» på Tusenårsplassen i Råde

Artikkelen er over 5 år gammel

Råde sier ja til Sirkus Østfold. Kari Koppang Fuglerud beklager at ungdommens nei ikke ble hørt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sommeren 2015 var teltet til Sirkus Østfold (SØ) plassert på Tusenårsplassen i Karlshus i mange uker. Ikke alle var like glad for at plassen ble benyttet til dette formålet, men flertallet i kommunestyret støttet det ja som politisk ledelse i kommunen hadde gitt lenge før saken ble behandlet politisk.

Forholdene ble lagt svært godt til rette for SØ. Råde kommune kjøpte et stort antall billetter for at kommuneansatte skulle få gleden av en «gratisforestilling». Dessuten stilte teknisk etat opp med tilrettelegging og praktisk arbeide ved flytting av lekeapparater og oppsetting av telt.

I vedtaket for bruken av plassen sto det: «Innen 1.10.15 skal det foretas en helhetlig vurdering av sommershowet og effekten av dette i nærmiljøet. De som skal bli hørt i denne saken er ungdomsrådet, naboer ved velforeninger, næringslivet i Karlshus, arrangør og Råde kommune».

Søknad om mer Sirkus Østfold sommeren 2016 og vurdering av arrangementet sommeren 2015, kom først opp som sak i formannskapet 9. desember. Saken ble sendt tilbake da vurdering av sommershowet manglet. De eneste som hadde uttalt seg om arrangementet var arrangørene - de var visst fornøyd!   

18. februar fikk formannskapet saken opp til ny behandling. Næringslivet kom med en kort uttalelse, den var positiv. Ifølge sakspapirene hadde man hatt samtale med nærmeste nabo, den var visst positiv, men ikke dokumentet. Uttalelsen fra ungdomsrådet ble fremlagt i møte. Deres uttalelse har ikke kommet inn i saksdokumentene, men de var ikke positive til at Tusenårsplassen blir brukt til formålet.

Men Frps representanter i formannskapet sa at det ikke bare er ungdommene som skal ha gleden av Tusenårplassen. Flertallet (V-H-Frp og Sp) i formannskapet vedtok følgende: 

«Det skal sees på muligheter for at lag og foreninger i Råde kan være frivillige/dugnad. Plassen der teltet og tilhørende utstyr skal være, skal det tas hensyn til estetikk. Brukere av parken skal skjermes for innsyn av alkoholsalg og bruk av alkohol. Det skal være rolig klokken 23.00 på kvelden grunnet naboer. Alternativ plassering for eventuelle fremtidige arrangement må vurderes for 2017.»

Så blir det mer «sirkus» sommeren 2016. Stemmen til ungdommene var dessverre ikke sterk nok denne gangen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.