Gå til sidens hovedinnhold

Fredrikstad SV er veldig skuffet: Misjonshus kunne blitt et møtested der vi trenger det mest

Artikkelen er over 2 år gammel

Camilla S. Eidsvold om hvorfor SV er skuffet over at kommunen ikke kjøper Seiersten misjonshus: – Her kunne kommunen for en liten investering fått styrket demokratiet gjennom samhold, samskaping, felleskap og kunnskap.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I en av byens gater ligger det et misjonshus. Ikke hvilket som helst gate og heller ikke et hvilket som helst misjonshus. Dette huset og denne gaten ligger i et av de områdene i byen som har de aller laveste skårene på levekårsindeksen. Her er bor de med lavest inntekt, størst mangfold, lavest utdannelse og høyest dødelighet. I dette området finnes den største barneskolen, den største ungdomsskolen og to videregående skoler. Her ligger en stor idrettsforening med hundrevis av barn i alle aldre. Her finnes omsorgsboliger, et sykehjem, en båtforening og hus tett i tett.

Dette huset er til salgs, men flertallet i Bystyret ville kjøpe dette.

 

Les også

Bystyret sa blankt nei til å kjøpe Seiersten misjonshus

 

Her hadde vi en unik mulighet til å investere i fremtiden, kulturen og frivilligheten. Her kunne vi skapt en møteplass for kultur med scene og stor sal. Her kunne vi lagt til rette for møterom, lager og kontorer for de utallige lag og foreninger vi har. Her kunne vi hatt et lite bibliotek og fritidsklubb. Her kunne kunstnere hatt utstillinger, lokalsamfunnsutvalget hatt møter. Her kunne kommunen for en liten investering, fått styrket demokratiet gjennom samhold, samskaping, felleskap og kunnskap. Og dette huset, i en ikke tilfeldig gate, kunne blitt fylt av mennesker som sammen kunne skapt alt dette.

Fredrikstad SV er veldig skuffet!

Et møtested, der vi trenger det mest, hadde spart kommunen for mange utgifter de neste ti årene. Fordi møteplasser mellom mennesker øker menneskets tilhørighet og identitet. Dette gjør barn og unge mer rustet til å fullføre skole og ta utdannelse. Dette gir eldre mennesker et finere og hyggeligere liv. Dette ville ha gitt alle innbyggere i dette området et godt sted å møtes.

 

Les også

Nå skal 90 år gamle Seiersten misjonshus selges: Kan bli ditt for 4,5 millioner kroner

 

Kommentarer til denne saken