Bare de med snittkarakter 5,6 får gå science-linja på Greåker vgs.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

10.-klassingen Julia Evelin Stensnes-Martini klager over at science-linja på Greåker tar inn bare én klasse til høsten: – 115 elever som visste at det kreves fokus og har jobbing ville starte, bare 30 får lov.

DEL

Leserbrev 

Det er utrolig trist når realfagstilbud blir lagt ned eller redusert i skolen. Science-linja er en unik linje på mange måter, og det er bare Thora Storm vgs i Trøndelag fylkeskommune som har et lignende tilbud som i Østfold. I de sju årene science-linja har eksistert på Greåker videregående skole, er det bare to kull som har vært heldige med å få to klasser på trinnet. Disse var årgangene 1999 og 2000. Selv om det var 115 ungdommer som søkte på science-linja i 2017, ble det bestemt at det skulle bli bare én klasse. Av 115 søkere kom skarve 30 elever inn på linja.

115 ungdommer ønsket faktisk å komme inn på en linje som de visste at kom til å kreve mye hard jobbing og fokus, men dét fikk bare de som hadde karaktersnitt rundt 5,6 lov til! Det er latterlig at bare 30 skulle få lov til å komme inn. Spesielt når verden i fremtiden kommer til å trenge mange hardtarbeidende mennesker med kunnskap innenfor naturvitenskap, matte og «science» generelt. 

«Miljøforsk» var et tilbud som elevene på Frederik II vgs fikk frem til 2017. Tilbudet fokuserte på realfag på en praktisk måte, og elevene elsket det. Dette var et tilbud Østfold fylkeskommune valgte å eliminere. Nå må vi vise at vi har lyst på mer realfag i videregående skole, slik at flere kan få muligheten til å komme inn på science-linja til høsten.

Julia Evelin Stensnes-Martini

10.-klassing på Cicignon skole

Fredrikstad

Følg på: Facebook, www.instagram.com/juliaevelin_sm/

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags