FB mener: Flere må på banen for å redde fotballen i Østfoldhallen

I spill: At Østfoldhallen er viktig for fotballen i distriktet, er det lite tvil om. Nå er fylkets eneste innendørs fortballhall i spill.

I spill: At Østfoldhallen er viktig for fotballen i distriktet, er det lite tvil om. Nå er fylkets eneste innendørs fortballhall i spill.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leder 

Lørdag er skjebnedag for fotballen i Østfoldhallen. Da skal fotballklubbene som utgjør kretstinget i Østfold fotballkrets stemme over om man fortsatt skal spytte inn penger i selskapet som leier Østfoldhallen til fotballformål. Selskapets drift har gått i minus i flere år, og det er størst sannsynlighet for at forslaget om å legge det ned får flertall på kretstinget. Dermed vil det være slutt for fylkets eneste innendørshall for fotball.

Det har ikke manglet på advarsler fra fotballmijøet. Ord som «total krise for Fredrikstad-fotballen» og «fotballen i Østfold vil bli satt 30 år tilbake i tid» har stått å lese i Fredriksstad Blad de siste dagene. Påstandene er godt begrunnet, og vi har ikke noe problem med å stille oss bak dem.

Samtidig har vi forståelse for at fotballklubbene, som sliter nok med å få dugnadsendene til å møtes fra før, ikke har råd til å subsidere driften av hallen. Så hvordan løses denne tilsynelatende gordiske knuten?

Vi mener at løsningen er todelt. Kommunene som huser fotballklubbene som bruker hallen mest, må komme mer på banen. Fredrikstad og Sarpsborg kommune kan i fellesskap med FFK og Sarpsborg 08 lage en ny forretningsmodell for driften av hallen, og med felles ressurser sørge for etablering av et driftsselskap, naturligvis i samarbeid med Østfold fotballkrets.

En av de viktigste oppgavene for dette driftsselskapet - nest etter å investere i å ruste opp hallen - blir å finne aktiviteter som kan gi hallen inntekter i sommerhalvåret. Østfoldhallens utforming og beliggenhet burde gjøre den godt egnet for langt flere messer, stevner, utstillinger, turneringer og lignende enn det som har vært tilfelle der de siste årene.

Bakgrunn:

  • Østfoldhallen Fotball AS har varslet kretsens klubber om at det ikke er økonomisk grunnlag for å drive fotballhallen videre.
  • Eier av hallen, Storebrand, ønsker annen idrettsaktivitet etter at leieavtalen går ut 30. april i år.
  • Idrettssjef André Flatner i Fredrikstad har varslet et initiativ for at Fredrikstad kommune, Sarpsborg kommune og fylkeskommunen kan bidra til å berge fortsatt drift.
  • Østfold Fotballkrets fatter sitt vedtak på årsmøtet kommende lørdag, den 18. mars.

Mer om temaet:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags