En historisk dag og et nødvendig løft for Råde

Råde kommune satte av den nette sum av 150 millioner kroner til Spetalen skole med amfi og flerbrukshall. Formannskapet slår fast at det er en historisk dag når dette tas i bruk.

Råde kommune satte av den nette sum av 150 millioner kroner til Spetalen skole med amfi og flerbrukshall. Formannskapet slår fast at det er en historisk dag når dette tas i bruk. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Et samlet formannskap står bak gratulasjonen når den nye skolen og flerbrukshallen i Saltnes tas i bruk. Det er kommunens største investering noensinne.

DEL

Leserbrev

 

18. desember 2017 er en historisk dag for Råde kommune og tettstedet Saltnes. I dag skal over 200 elever, og ansatte ha sin første skoledag i et helt nytt bygg. Noen ganger kan politikere være uenig i saker som omhandler bygda.

Den eksisterende skolen var slitt, gymsalen holdt ikke brannkrav til store forsamlinger uten ekstraordinære tiltak, dusjene som ikke fristet til bruk, og et uhensiktsmessig bygg med lange ganger, gjorde at noe måtte gjøres. Et enstemmig kommunestyret bevilget derfor 150 millioner kroner til Spetalen skole med amfi og flerbrukshall, den dyreste investeringen i Rådes historie.

Med den nye skolen har vi nå fått et bygg som gir muligheter i undervisningen, med lyse klasserom og flere grupperom. De estetiske fagene som musikk, håndarbeid og matlaging har fått moderne lokaler som vi håper vil inspirere elever og ansatte. SFOs lokaler som gir en bedre hverdag for et viktig tilbud etter skoleslutt. Lærerne har savnet team rom for å kunne samarbeide på klassetrinnene. Dette er nå på plass og vi håper at lærerne vil ha stor glede av mer samarbeid.

Saltnes og Tomb har noen samlingslokaler som er flittig i bruk i dag, og som vi håper fortsatt vil bli brukt også etter den nye skolen blir tatt i bruk. Men vi politikere håper at det nye amfiet kan bli et samlingssted for aktiviteter og arrangementer. Her vil det være muligheter for å ha kiosk og bruke amfiet til konserter, skolesamlinger, næringslivsmøter, og mye mer.

I dag har kommunen en flerbrukshall som mangler kapasitet til å gi et godt tilbud til alle. Med den nye hallen håper vi at Saltnes og Råde som bygd vil få enda flere og bedre tilbud som lag og foreninger ønsker å gi innbyggerne. I tillegg til dette vil det også bli møterom og tre små treningsrom.

1. mars 2018 vil den nye fløyen på Karlshus skole bli tatt i bruk. Her bevilget kommunestyret 75 millioner til bygg og skolegård. Det nye skolebygget vil romme over 150 elever og ansatte. Et miljøvennlig bygg som er laget av massivtre. Karlshus skole er i dag trangbodd og skolen har tatt i bruk alle rommene for å få plass til det økte elevtallet som har vært på Karlshus skole de siste årene.

Barneskolene vil også få flotte skolegårder som gir muligheter for fysisk aktivitet og et område som også kan brukes av nærområdet etter skoledagen er over.

Vi ønsker å gratulere bygda med en historisk dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags