Rystende å bli nektet servering på grunn av sykdom

Fru Bjørg Lier fortalte i Fredriksstad Blad om da ekteparet og et vennepar ble nektet servering på MS Sagasund.

Fru Bjørg Lier fortalte i Fredriksstad Blad om da ekteparet og et vennepar ble nektet servering på MS Sagasund. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Østfold Parkinsonforening reagerer sterkt på at MS Sagasund nektet passasjeren Ole Jørgen Lier servering og ikke godtok at han var skjelven og lett kunne snuble på grunn av sykdom.

DEL

Leserbrev

Fredriksstad Blad hadde mandag 24. juli en sak om Ole Jørgen Lier som har Parkinsons sykdom og hans kone Bjørg Lier om hva en kan oppleve som parkinsonsyk ute i samfunnet. Parkinsons sykdom gjør koppen skjelven, en har lett for å snuble/sjangle, og kan lett oppfattes som full.

På tur med MS Sagasund, sammen sin kone og et vennepar, ble Ole Jørgen, av bartenderen, nektet et glass med øl til maten fordi han ble oppfattet som full. Det samme ble også hans kone da hun prøvde å forklare situasjonen.

Det hjalp lite at han sa han ikke hadde drukket noe, men hadde Parkinsons sykdom. Bartenderen sto på sitt. Han ville ikke lytte til Ole Jørgen sin, og etterhvert hans kones, forklaring. Resultatet endte med at alle fire ble nektet ølservering.

Det var trist å lese om hendelsen og det er ikke vanskelig å forstå hvilken ydmykende situasjon de befant seg i.

Som leder og nestleder i Østfold Parkinsonforening håper vi inderlig at dette var en engangsepisode. Vi er begge rystet over hva Ole Jørgen og hans følge måtte tåle.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags