Vedtaket om Rygge-helikoptre står fast

Vedtaket i forsvarets langtidsplan er at helikopterskvadronen med  Bell-maskiner skal samles på Rygge. Arbeiderpartiet mener dette ikke er til hindrer for å beholde noen helikoptre på Bardufoss.

Vedtaket i forsvarets langtidsplan er at helikopterskvadronen med Bell-maskiner skal samles på Rygge. Arbeiderpartiet mener dette ikke er til hindrer for å beholde noen helikoptre på Bardufoss. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Svein Roald Hansen og Siv Jacobsen, Ap, svarer mosseordfører Tage Pettersen som skrev at Jonas Gahr Støre skaper tvil om samlingen av helikopterskvadronen på Rygge når han også vil beholde helikoptre på Bardufoss.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mosse-ordfører Tage Pettersen forsøker å så tvil om vedtaket om å styrke helikopterkapasiteten på Rygge til spesialstyrkene, som ble vedtatt i langtidsplanen for forsvaret. Det er det ikke grunnlag for.

At Arbeiderpartiet mener det også bør være helikopterkapasitet for hæren i nord, er ikke i motstrid med det. Det sier også partileder Jonas Gahr-Støre i sin uttalelse om den foreløpige utredningen om landmakten, som nylig ble kjent.

Det som lå i regjeringens forslag til langtidsplan var jo å skrote de Bell-helikoptrene som ikke skylle flyttes til Rygge for spesialstyrkene. Så en løsning er å sikre flere flygere og beholde de som skulle skrotes, eller det kan være andre løsninger. Det skal det videre arbeidet med landmaktutredningen avklare.

Verken for spesialstyrkene på Rena eller helikoptermiljøet på Rygge kan det være noe selvstendig poeng at det ikke skal være helikopter til hæren i nord på Bardufoss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken