Nå er nok nok, Rygge Airport AS oppfører seg som en sekt, de ber folk, «venner av Rygge», om å vippse over penger.

Folk må se på økonomien til Rygge Airport AS, selskapet har ikke en sjanse til å gjenåpne Rygge. De ber om 7,5 millioner til ingenting. Jo, faktisk, lønn til tre årsverk. De skal altså ta ut millionlønninger til alle tre. Du gjør bare ikke slik når det er en privat «gründer»-virksomhet. 

Du får ikke spesifisert hva de 7,5 millionene skal brukes til, jo det får du, men ikke regnestykket. De har hatt snart ett år på seg til å få inn penger og avtaler med flyselskaper, og de utsetter og utsetter fristen for en avgjørelse.

Nå lurer de privatpersoner til å vippse over penger eller kjøpe seg inn med aksjer. Hvis det ikke blir noe av, får ingen pengene tilbake. (Det er forøvrig kunngjort at penger som eventuelt blir igjen skal gis til et veldedig formål.) Folk må lese papirene før de bare sender over penger til disse som leker butikk samt leker med pengene til godtroende folk.

De har ingen erfaring innen fly/reiseliv, det går ikke å komme inn i et så trangt/sterkt marked som flybransjen er i dag og spørre «vil dere komme å fly fra Rygge?» Bransjen ler av hele greia de driver på med

Jeg har 25 års erfaring innen reiseliv, mange år fra flyselskap og flyplasser. Her må det harde forhandlinger til, den kompetansen har ikke Rygge Airport AS. De oppfører seg som de har en flyplass oppe og går i morgen.

Siste på lista, de har bestilt opp et fordelskort som skal hete Rygge-kortet, som folk skal betale for. Da lurer jeg på, folk får jo fordelskort gratis over hele verden, ingen betaler for det lenger. Hvilken fordel kan det være? Kanskje en pølse i kiosken før man går opp trappen til avgang. Bronse, sølv og platina, høres fint ut, men «hallo» de er ikke i nærheten av å åpne den flyplassen.

De ønsker ikke å fortelle pressen om hvor mye penger de mangler, men det vet jeg, det er mangler millioner. Nå er de så desperate at de har gått ned fra 50.000 til 5.000 for de som ønsker å bidra med aksjekapital. De får noen tusen her og der fra kommunene rundt i Østfold, men det er en dråpe i havet.

Hør her, Tommy Steine står frem og sier «den som vippser mest» får to gratisbilletter til hans show. Dette er som et vekkelsesmøte, en sekt faktisk.

Jeg skriver dette kun for å advare de stakkars folkene som faktisk tror på Rygge Airport AS og kjøper aksjer og vippser penger.

Hilsen en med 25 års erfaring i bransjen.