Hvorfor sure oppstøt når ledere tar ansvar?

– Noen politikere ojer seg over forsinkelsen på Seutbrua. I stedet burde de si at dette er beklagelig, men vi respekterer fagfolkenes bekymring og innretter oss deretter, mener Odd A. Strømnes.

– Noen politikere ojer seg over forsinkelsen på Seutbrua. I stedet burde de si at dette er beklagelig, men vi respekterer fagfolkenes bekymring og innretter oss deretter, mener Odd A. Strømnes. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Alle vet årsaken til utsettelsen, men det synes glemt i kritikkens verden, skriver Odd A. Strømnes og ber om mer ettertanke når store offentlige prosjekter blir forsinket.

DEL

Leserbrev

Det er ikke lenge mellom hver gang vi hører om til dels store overskridelser når offentlige prosjekter skal sluttføres. Det verste i moderne tid er vel stortingsgarasjene som førte til stortingspresidentens avgang.

I vårt nærmiljø har vi nå milliardinvesteringer på gang innen jernbanesektoren. Så får vi høre at hele prosjektet må utsettes noen år. Det er oppdaget svært vanskelige grunnforhold, og dette må man finne ut av før arbeidet kan settes i gang. Meget fornuftig tenkt, spør du meg.

Men så skrikes det opp fra enkelte politikere: Regjeringen bryter sitt løfte, ja, endog verre – de neglisjerer stortingsvedtak. Alle vet årsaken til utsettelsen, men det synes glemt i kritikkens verden.

Når slike meldinger kommer til rette vedkommende/statsråden, gjør han det eneste riktige sett med vanlige folks øyne. Dette må utredes nærmere for å hindre store overskridelser, og enda verre – større ulykker hvis grunnen skulle svikte noen år frem i tid. Hva vil man da si?

Jeg synes det er flott at vi har ledere som er seg sitt ansvar bevisst. La oss derfor heller takke fagfolkene og de rette ansvarshavende for jobben de gjør i stedet for å komme med sure oppstøt. Å være føre var må være et godt prinsipp også i politiske kretser.

La meg i samme slengen også nevne en lokal utfordring – Seutbrua. En enkel pele er vanskelig å få på plass, kan fagfolkene og de ansvarlige fortelle oss. Fint at de sier fra, selv om det betyr forsinkelser for prosjektet. De beryktede bompengene uteblir noen måneder. Noen politikere ojer seg. I stedet burde de si at dette er beklagelig, men vi respekterer fagfolkenes bekymring og innretter oss deretter. Så må tiden arbeide for oss.

Selv om Seutbrua ikke blir blant de største og høyeste i distriktet, ønsker vi å ferdes trygt også der. Ingeniørene og geologene sier tydelig fra om problemene de står overfor, og takk for det.

Slike avgjørelser er upopulære, men de kan hindre ulykker og ikke minst store overskridelser når regningen skal presenteres for skattebetalerne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags