Bring Utekontakten tilbake – tilbudet som røk for rødgrønn sparekniv

 Utekontakten skal være et tilbud om voksendialog for unge med rusproblematikk eller andre livsutfordringer.

Utekontakten skal være et tilbud om voksendialog for unge med rusproblematikk eller andre livsutfordringer. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi som er politikere skal alltid stå opp for de svakeste i våre lokalsamfunn, er Njål Benkestoch Kjølholdt Gustavsens begrunnelse for at Høyre vil gjenopprette Utekontakten.

DEL

Leserbrev

Poltikk handler om å prioritere, og enkelte ganger handler dette om å fatte upopulære og til dels kontroversielle lokalpolitiske vedtak. I denne sammenhengen bør kommunale folkevalgte huske noen viktige rettesnorer i sine debatter, og viktigst i voteringene. Et av disse er å ikke fjerne tiltak eller ordninger som fungerer for utsatte grupper.

Den henviste rettesnoren valgte det rødgrønne styringsflertallet i bystyret å ikke følge, da de la ned Utekontakten i 2012. Et tilbud som var viktig for så mange i vår kommune, og et tilbud som fungerte på en god måte. Utekontakten var en glimrende ordning for problemforebygging og livsforbedring blant unge, en sentral del av tiltakskjeden. Utekontakten representerte også en viktig arbeidsmetode, utført av dedikerte medarbeidere som brant for jobbene sine.

Vi som er politikere skal alltid stå opp for de svakeste i våre lokalsamfunn med forskjellige virkemidler, derfor ønsker Høyre en gjenopprettelse av Utekontakten i Fredrikstad kommune.

Utekontakten skal være en viktig arena for en lavterskel voksendialog for unge med rusproblematikk eller andre livsutfordringer, og oppfølgning av unge i forbindelse med skole, jobb og fritidsaktiviteter. Utekontakten skulle vært det siste bindeleddet i et helhetlig forebyggende ungdomsarbeid.

Denne ordningen valgte Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet, Bymiljølista og Pensjonistpartiet å fjerne med et pennestrøk. Mange av disse partiene som aktivt fronter sin selvdefinerte sosiale profil, valgte å fjerne en sosial ordning rettet mot våre utsatte unge av økonomiske årsaker. Selv om SV har forsøkt å fronte en gjenopprettelse, har dette enda ikke forekommet.

Som min kloke partifelle Anette Lie Christensen sa i bystyret i 2012: «brukere av Utekontakten går ikke i fakkeltog. Vi politikere må stille opp for de svakeste». Dette skal vi gjøre sammen. Vi bør finne en politisk mulighet for en gjenopprettelse av Utekontakten som et lavterskel og frivillig virkemiddel for livsforbedring av våre unge. Kanskje får vi SV med på laget?

Bystyrekandidat for Fredrikstad Høyre

Bystyrekandidat for Fredrikstad Høyre Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags