100.000 fattige barn og likegladheten råder, det er en skam

Roy Kristiansen, Selbak

Roy Kristiansen, Selbak Foto:

Av

– Men likegladheten råder og kjøpefesten fortsetter, skriver Roy Kristiansen, helt oppgitt over handel og markedskrefter, fattigdom og offentlige fadeser. Han mener vi må endre vår atferdsbiologi.

DEL

Leserbrev

Vi hører akkurat nå at nordmenn kommer til å bruke 58 milliarder på julehandel, og vil sette nye rekorder. Og vi har nettopp brukt 1,2 milliarder på Halloween! Hvor bærer dette hen?

I disse klimatider blir vårt forbruk bare større og markedskreftene og reklamene påvirker oss og vi henger oss på Crazy days, Black friday, Valentin day og skaper behov og får folk til å kjøpe en masse ræl de overhodet ikke har bruk for, som det så slående ble sagt i Pondus på tirsdag.

I sterk kontrast til dette hører vi om barnefattigdom i Norge, hvor mange barn har det de kaller falske matpakker på skolen for ikke å vise at de er fattige. 100.000 barn lever i fattigdom i Norge. Det er en skam i vårt samfunn som akkurat har jublet over 10.000 milliarder i oljefondet.

I disse tider ble en masse mennesker rammet av den skammelige NAV-skandalen, som Trygve Hegnar sier «NAV har produsert trygdesvindel på løpende bånd».

Og hva med samferdselsproblemene? Arrangerte slåsskamper; 250.000 lovbrudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune; selvskading og selvmord på lukket nettverk. Hva med politireformen? Fedre som dreper sine barn; Fregatten til 4 milliarder som kolliderte på grunn av ukvalifiserte folk; Det er massevis av eksempler.

Det må etableres kvalitetskrav til både samfunnet og mennesket selv, og vi må endre vår atferdsbiologi. Det snakkes nå om samfunnskollaps og det er etablert en «dyp tilpasningsbevegelse», at verden faktisk er på randen av klimakollaps.

Men likegladheten råder og kjøpefesten fortsetter. Og som Odd Strømnes antydet i avisen forleden – demokratiet har blitt en parodi.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags