Til Frp og Høyre: Det er trygt å sparke nedover

Anita Vik, gruppeleder for Fredrikstad Frp, får «æren» av være først ute med å rope ulv.

Anita Vik, gruppeleder for Fredrikstad Frp, får «æren» av være først ute med å rope ulv. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Unger, kvinner, familier av samme folkeslag skal stemples som kriminelle, skriver Terje Syversen, Rødt Fredrikstad, om reaksjonene mot romleiren etter at beboere der ble tatt for tyveri.

DEL

Leserbrev 

Igjen har Frp og Høyre i Fredrikstad fått vann på mølla og vil håndheve nedleggelse av romleiren på Lisleby. Grunnen er medieoppslag, noen som bor i leiren er med på tyveri her for leden av dekk fra Bodahl Johansen. Først ut med reveljen er selvsagt førstedame i Frp, Anita Vik som øyensynlig «går ut av sitt skinn», og igjen roper ulv, ulv, ulv ...

Er det «Jørgen hattemaker eller Kong Salomo» som tar seg til rette, og stjeler fra andre, er det en stor uting. Jeg med de fleste reagerer på lovbrudd, men er viss på at de straffbare handlinger som er begått, vil bli tatt seriøst og behandlet med lov og dom.

Jeg oppfatter utspillet til Vik som Høyres støtter som stygt og uhumant. De slår alle rumenere i leiren i hartkorn, og anstrenger seg for å få nedlagt hele leiren og dens beboere bort og vekk. Hva er det som gjør at slike drastiske utsagn med høye anrop kommer når det byr seg en ny anledning?

Tyveri er kriminell handling. Men betyr det at unger, kvinner, familier av samme folkeslag skal stemples som kriminelle, bli brennmerket og uglesett, selv om det bevislig er bare enkelte som har begått lovbrudd? Skal det hisses opp og iverksettes kollektiv avstraffelse for alle i romleiren?

Er Frp og Høyre like heftige på hugget når det skjer lovbrudd og kriminalitet i andre tilfeller i vår kommune, når «hvitsnippkriminalitet» blir begått på en sleipere måte? Når «bolighaier» tar sin overpris og tøyer lovens grenser til det ugjenkjennelige? 

Det er lettere å sparke nedover, lage dramasaker om ugjerninger som er begått av de lutfattige og små, i stedet for å rette søkelyset mot det som virkelig svekker moral, de store overtredelser mot fellesskapets interesser.  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags