En båt, en polarhelt og en bitte liten verdensby

– Tenk om vi hadde vært såpass oppegående at vi hadde evnet å kunne markere fysisk at vi hadde noe som virkelig satte byen på kartet internasjonalt. (Tenkt museum: The Roald Amundsen Building.) Tegning: Svenn  Martinsen

– Tenk om vi hadde vært såpass oppegående at vi hadde evnet å kunne markere fysisk at vi hadde noe som virkelig satte byen på kartet internasjonalt. (Tenkt museum: The Roald Amundsen Building.) Tegning: Svenn Martinsen

Av

Svenn Martinsen mener både Fredriksstad Blad og Fredrikstad kommune har forsømt seg: – Så blir det altså Asker for «Maud». Fredrikstad, heltens hjemby, er fullstendig akterutseilt.

DEL

Leserbrev

Det slepes en båt over dammen. Den blir ønsket velkommen overalt der den kommer langs norskekysten. Nyhetsoppslagene på tv, nettet og ellers med bilder av «Maud» og mottakelsen til sjøs er mange. En begivenhet knyttet til en av Norges mest kjente personer internasjonalt, polarhelten Roald Amundsen. Slepet av «Maud» over Altlanterhavet og den sørlige norskekysten har pågått siden juni. En bragd det også. Nå er den altså kommet fram til bestemmelsesstedet, Vollen i Asker.

Hvordan har dekningen vært i for eksempel i Fredriksstad Blad, hvor man jo programmessig skal være så opptatt av alt som kan gjøre byen stolt?

Så kan man spørre: Hvor stor oppmerksomhet har denne begivenheten fått i «den lille verdensbyen»? Hvordan har dekningen vært i for eksempel i Fredriksstad Blad, hvor man jo programmessig skal være så opptatt av alt som kan gjøre byen stolt? Hvor er dekningen?

Moro med bildeserier av folk som var på by’n i helga, som koser seg før kampen og under kampen, som synger sammen og er glade på Værste, etc., etc. Og sikkert viktig å melde om at kjendispolitikere har blandet seg inn i spørsmålet om pukkverk på Hvaler. Eller hvilken film som fikk Amandaprisen i Haugesund. Men forklar hvordan i all verden en så stor internasjonal kulturhistorisk begivenhet, med massiv riksdekning, kan seile inn i Oslofjorden like utenfor byen hvor polarhelten er født, til de grader er så fullstendig fraværende i Fredriksstad Blad!?

Var det ikke Børge Ousland som i juni 2011 mente at Fredrikstad burde sette alt inn på å sikre seg «Maud»? (Ref. FB-arkivet: Få Maud til byen) Har det blitt gjort noe fra kommunens side under disse årene, noe som tyder på at oppfordringen er blitt seriøst fulgt opp? Og hva har Østfold fylke med sine politikere og kulturbemanning gjort i denne sammenheng? Kom med rapportene!

Vi skulle visstnok få noe å strekke oss etter med kommunens investering og lansering av «Den lille verdensbyen»? Vi skulle visst bli langt flinkere til å framsnakke byen, iflg. både ordfører og annen ekspertise på merkevarebygging?

Det er så lett å snakke. Det er mye vanskeligere å handle.

Så blir det altså Asker for «Maud». Fredrikstad, heltens hjemby, er fullstendig akterutseilt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags