Ta lunsjen ute. Det lønner seg!

Line Jeppesen er svært glad for de mange nye restaurantene som i disse dager åpner i Fredrikstad. Bildet er fra Delicatessen som er i gang i Litteraturhuset.

Line Jeppesen er svært glad for de mange nye restaurantene som i disse dager åpner i Fredrikstad. Bildet er fra Delicatessen som er i gang i Litteraturhuset. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Flere av restaurantene i byen holder åpent til lunsj – hva med å gjøre en lunsjavtale for bedriften du jobber i?  spør Line Jeppesen.

DEL

Spaltist

Til stadighet leser vi om at Fredrikstad sentrum brukes mer og mer, vi leser om urbanitet, om at flere folk bor i byen og jobber i byen. Vi som jobber med byutvikling til daglig er selvsagt veldig opptatt av alt dette. Men mest av alt er vi opptatt av at akkurat du skal trives når du bruker byen – at byen skal være attraktiv for deg. Stadig større del av inntekten til folk flest brukes på opplevelser og uteliv.

Restaurantbransjen i Fredrikstad har vært i sterk vekst lenge og starten på 2019 har vært rekordbra. Vi er rett og slett klar for flere restaurantseter. I restaurantbransjen har vi et geografisk nedslagsfelt som strekker seg utover Fredrikstad. Vi vet at folk kommer fra store deler av Østfold for å gå ut å spise i Fredrikstad. Denne posisjonen skal vi ta vare på, og den har et enormt potensial til å utvikles mer.

Regjeringskvartalet er under utbygging i Oslo – og her planlegges det for at ingen av arbeidsplassene får ha kantine – nettopp for at arbeidstakerne skal bruke byen til lunsj.

Heldigvis er det mange som har sett dette potensialet – og denne våren og sommeren får vi mange nye etableringer. Både velkjente store internasjonale kjeder, som Fridays, veletablerte Oslo-favoritter som Delicatessen og Villa Paradisio – der Fredrikstad er første etablering utenfor Oslo for begge to. En fjær i hatten til oss Fredrikstad-folk! Lokale favoritter som Thai Market og Wok Market utvider og ikke minst får vi helt egen piazza på Nygaardsplassen der nye konsepter som Køl og Holwech fiskeri kommer.

Mekanismen om flere kunder og mer bruk fører til større utvalg er velkjent. Det fungerer litt som en god sirkel – jo mer vi bruker tilbudene, jo bedre blir også tilbudet. Nå får vi belønningen for bruk av byen, men vil vi beholde det tilbudet, må det også brukes. Vi kan ikke bare bruke restaurantene fredag og lørdag kveld. Byen må leve 24 timer i døgnet. Flere av restaurantene i byen holder åpent til lunsj – hva med å gjøre en lunsjavtale for bedriften du jobber i?

Med litt planlegging fra begges sider kan fortsatt lunsjen vare en halvtime. Eller hva med å innføre ut og spise tre dager i uken og to dager med matpakke - nettopp dette vet jeg flere bedrifter har begynt med nå. Her i Fredrikstad altså. Regjeringskvartalet er under utbygging i Oslo – og her planlegges det for at ingen av arbeidsplassene får ha kantine – nettopp for at arbeidstakerne skal bruke byen til lunsj. Vi vet våre naboer i øst gjør det samme, og vi vet at lunsjmarkedet i andre norske byer er mye større enn i Fredrikstad. Også relativt sett.

Og til alle nye restaurantsjefer i Fredrikstad, først og fremst; velkommen! Jeg har en oppfordring til dere; ta del i det lokale restaurantmiljøet og engasjér dere. Bli med på felles arrangementer og lag aktiviteter. Det er sammen vi er sterke, og det er sammen vi kan vokse.

Bestill bord i dag – nyt maten og kos deg med tanken på at du nå bor i en bitteliten storby

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags