FB mener: Takk for maten og omdømmet, Restaurant Slippen!

– Gratulerer med den velfortjente utmerkelsen «Beste fiske- og skalldyrrestaurant i Norge», Restaurant Slippen!

– Gratulerer med den velfortjente utmerkelsen «Beste fiske- og skalldyrrestaurant i Norge», Restaurant Slippen!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Restaurant Slippen løfter hele Fredrikstads omdømme, og gir både egne innbyggere og tilreisende større appetitt på byen, skriver Fredriksstad Blad i lederartikkel.

DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Det var lite som tydet på at Slippen skulle bli en suksess i juni 2011. Da avla Fredriksstad Blads matanmeldere det ganske nyåpnede stedet på «andre siden av gangbrua» sitt første besøk. Konklusjonen var: skuffende mat, som ikke var verdt den høye prisen. Stedet fikk 27 poeng av 42 mulige. Så gikk det heller ikke mer enn et drøyt halvår før driften ble innstilt, og mange lurte nok på om det hadde vært for tidlig å satse på et slikt spisested på Værste, som fortsatt var mest en byggeplass.

Men det hadde ikke svenske Tobias Gustafsson og Ingeborg Nygaard fra Tromsø fått med seg. Han var restaurantsjef på den anerkjente Oslo-restauranten Tjuvholmen sjømagasin og hun hadde hatt tilsvarende stilling ved Tromsø-restauranten Emmas drømmekjøkken. - Vi ser et kjempepotensial her, sa de i sitt første intervju med FB. I samme åndedrag erklærte paret høye ambisjoner for restauranten de nettopp hadde tatt over: - Her blir det sjømat, og ingen halvfabrikata. Absolutt alt skal lages fra bunnen!

Litt over fem år senere er Slippen offisielt blitt den beste sjømatrestauranten i landet. Det har de klart med hardt arbeid, ufravikelige kvalitetskrav, fornuftig prising og en kontinuerlig utvikling innenfor rammene av den opprinnelige ambisjonen. I en vanskelig bransje med mye svin på skogen har Gustafsson og Nygaard etablert et mønsterbruk av en restaurant.

Det er et stort pluss for Fredrikstad når gode krefter kommer utenfra og styrker byens omdømme og attraktivitet på denne måten. Det at de nå gir andre i matbransjen en ny standard å strekke seg etter, er kun et gode for alle. Vi tar ikke munnen for full når vi hevder at Restaurant Slippen løfter hele Fredrikstads omdømme, og gir både egne innbyggere og tilreisende større appetitt på byen.

Nøyaktig seks år etter den første, lunkne anmeldelsen skriver FB i en ny vurdering i juni 2017: Etter vår oppfatning det beste spisestedet i i Fredrikstad. Strålende beliggenhet og flott lokale som fylles med god mat og hyggelig service.

Gratulerer med den velfortjente utmerkelsen «Beste fiske- og skalldyrrestaurant i Norge», Restaurant Slippen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken