Selvsagt skal vi lære om kristendommen, men offentlig skole skal unngå forkynnelse

– Fokuser på alt det vi kan enes om: musikken, sangen og fellesskapet, skriver Guro Havrevold.

– Fokuser på alt det vi kan enes om: musikken, sangen og fellesskapet, skriver Guro Havrevold. Foto:

Av

Guro Havrevold skrev at skolegudstjenester bør fokusere mest på fellesskapet og mindre på Gud. Øivind N. Tolfsen svarte at en kirke uten forkynnelse er helt bak mål.

DEL

Leserbrev

Takk for at du lar deg engasjere av innlegget mitt, som strengt tatt kun handler om juleavslutning, Tolfsen. Jeg registrerer at du tillegger meg en rekke holdninger og verdier. Det kan nesten virke som du, i frustrasjonen over standpunktet mitt, argumenterer med stråmenn? Det må vi holde oss for gode til, dersom vi faktisk ønsker dialog og en anstendig debatt. Jeg har ingenting imot kristendommen, og jeg er veldig glad for at KRLE-faget fokuserer på informasjon om de ulike religionene, ikke forkynnelse. Selvsagt skal vi lære om kristendommen i norsk skole. Men jeg mener at troen hører privatsfæren til, og at vi som offentlig skole skal unngå forkynnelse.

Verden forandrer seg. Folk flytter og flykter og bringer med seg sine verdier og gudssyn. På den måten blir det en gjensidig påvirkning mellom det nye og det gamle, for mennesker er dynamiske. Slik har det alltid vært. I vår tid skjer det kanskje raskere enn før, og jeg forstår at endringene kan virke skremmende, særlig om man frykter det nye. Globaliseringen gir oss positive og negative erfaringer som tidligere generasjoner bare kunne drømme om.

Nettopp fordi vi påvirker og selv blir påvirket, er det viktig å holde fast ved de gode kristenhumanistiske verdiene, slik både du og jeg kjenner i omsorg, toleranse og respekt. I saken om juleavslutning innebærer det, slik jeg ser det, å tone ned forkynnelsen og heller fokusere på alt det vi kan enes om: musikken, sangen og fellesskapet.

God jul! 

Guro Havrevold

Lærer. Vara til bystyret for Ap

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags