Gå til sidens hovedinnhold

Dersom en tar anstøt av bordverset, må det være vanskelig å delta i møter

Artikkelen er over 4 år gammel

Vi lever tross alt i et kristens land, skriver Solveig Paus Kristiansen i dette svaret til Frank Andreassen som reagerte på kristne sanger i Holmen pensjonistforenings møte.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Frank Andreassen reagerer på kristne sanger etter å ha lest referat fra møte i Holmen pensjonistforening.

Det var den dagen kristne sanger var på programmet. Det er en tradisjon at bordverset synges. Dersom en tar anstøt av det, må det være vanskelig å delta i møter og foreningsliv, vi lever tross alt i et kristent land.

Det er fritt opp til hvert medlem å komme med forslag til program. Jeg har selv vært på Holmens pensjonistmøte. Den dagen var det en annen sjanger i musikken, kjente faktisk at det røkka i rockefoten. Jeg er veldig glad i rock, men syntes også at åndelige sanger er fint, det var også noen som tok en svingom.

Jeg har full respekt for andres livssyn og at det bør være livssynsnøytralt, men hva med mangfoldet? Det vil alltid være forskjellige syn på hva den enkelte liker, og hva er intensjonen til foreningen. Er det å tilfredsstille alle? Det er vel å gi et tilbud, og så er det opp til enhver å velge.

Hvem skal skjerpe seg, referenten eller styret? Referenten har skrevet et klart referat over møtets innhold og program som gledet mange, og vil fortsatt glede mange på møtene fremover, selv om bordverset og «Navnet Jesus» synges.

Kommentarer til denne saken