HEFs årvisse krig mot skolegudstjenesten

Det er tydelig at det norske folk fortsatt ønsker skolegudstjenesten, heter det i innlegget.

Det er tydelig at det norske folk fortsatt ønsker skolegudstjenesten, heter det i innlegget.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bjarne Clausen, Partiet De Kristne, skriver at human-etiske angivelig har som sin fremste oppgave å hindre barn i å høre om fredsfyrsten, Jesus.

DEL

Leserbrev 

Nå er det jul igjen! De aller fleste av oss – ikke minst barna – ønsker julen velkommen, med glede og forventning. Konserter og julegudstjenester danner, tradisjonen tro, rammen for julens sentrale budskap.

Men ikke alle oppfatter evangeliet som «det glade budskap». I hvert fall vil de ha seg frabedt at skoleelever uten videre, deltar på disse gudstjenestene, som også markerer avslutningen på skoleåret. De henviser til Utdanningsdirektoratets retningslinjer, og mener at «elever som ikke leverer påmelding til gudstjeneste kan ikke delta i kirken.»

Vi snakker selvsagt om Human-Etisk Forbund, hvis fremste oppgave angivelig består i å hindre barn i å høre om fredsfyrsten, Jesus.

Krigen mot kristendommen, ser ut til å være selve drivkraften i denne organisasjonen! Uten kristendommen hadde HEF manglet agenda, og dermed legitimitet. Ironien er at HEF driver en kamp mot en bevegelse den langt på vei er et produkt av.

Nylig uttalte Listhaug, at HEF driver et korstog mot kristendommen (Dagen, 16.11.16) og professor og agnostiker, Frank Aarebrot, har anklaget HEF for «å drive en idiotisk kamp mot kristendommen» (fritanke, 23.10.15). Dertil konstaterte statsministeren nylig; «Jeg mener det blir rart og en liten unnlatelsessynd hvis vi skal tilpasse oss så mye at vi unnlater å ta med den viktigste delen av hvorfor vi feirer jul» (utdanningsnytt.no, 17.11.16).

HEFs pressesjef, Jens Bruun-Pedersen, mener seg å kjempe den samme kamp som Hans Nielsen Hauge i sin tid kjempet – dvs. mot DNKs monopolisering av kristen forkynnelse. Slik kan det også sies. Da pressesjefen fikk spørsmål fra den kristne avisen, Dagen, om det er riktig at HEF bruker mer tid på å angripe kristendommen enn islam, svarte han: «Ja, selvfølgelig, vi bor jo i et land der kristendommen er nærmest en statsinstitusjon. Det er kun kristendommen som favoriseres.

Å krangle med kristenheten er nok betydelig tryggere enn å kritisere islam.

Hvis islam hadde hatt samme posisjon i det norske samfunn, ville vi selvfølgelig kritisert islam på samme måte. Det tror jeg alle intelligente og oppegående mennesker forstår» (Dagen – 16.11.16).

At dette er noe «alle intelligente og oppegående mennesker forstår», blir nok å skyte langt over mål. Å krangle med kristenheten er nok betydelig tryggere enn å kritisere islam. Men om Jens Bruun-Pedersen og HEF er like opptatt av menneskerettigheter, som de roser seg av, behøver de ikke å vente til islam har inntatt samme posisjon som kristendommen. Da vil det nemlig være for sent!

Allerede i dag har de drøssevis av uløste oppgaver foran seg, i fht. en ideologi/religion som mer og mer befester seg i landet, og som på ingen måte har plass for menneskerettigheter.

Man kan ha ulike oppfatninger om DNK – ikke minst i fht. den liberale retningen den etter hvert har tatt i lærespørsmål. Nylig stormet det rundt rektorene på Voss, som i november vedtok en felles erklæring om å ekskludere skolegudstjenestene fra og med 2016. Dette førte til protester, og kirken «løste» problemet ved å trekke ut elementer fra gudstjenesten, som kunne oppfattes som forkynnende.

Slik falt angivelig brikkene igjen på plass. I ettertid har Jens Bruun-Pedersen kritisert kirken for å utvanne budskapet. Og her er han faktisk inne på noe, selv om det kanskje ikke er nettopp det som ligger ham mest på hjertet. Derimot er det tydelig at det norske folk fortsatt ønsker skolegudstjenesten, og for PDK er det viktig at vår kristne arv ivaretas, med håp for kommende generasjoner!

Velsignet julehøytid!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags