For den Gud jeg tror på, er ingenting – absolutt ingenting – umulig

Universets opprinnelse krever rett og slett en skaperkraft, skriver Kjell J. Tveter og forklarer sin tro på Gud som absolutt allmektig.

Universets opprinnelse krever rett og slett en skaperkraft, skriver Kjell J. Tveter og forklarer sin tro på Gud som absolutt allmektig.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kjell J. Tveter forklarer sitt Gudsbilde med utgangspunkt at en Oase-forkynner hevder å ha vekket åtte mennesker fra de døde.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Det har blitt uro fordi Oase i år har invitert en afrikaner som angivelig  skal ha bedt for åtte døde som ble gjenoppvekket. Det moderne menneske tror selvfølgelig ikke at det er mulig. Skulle man tro noe slikt, fortjener man faktisk en psykiatrisk diagnose. Slik jeg ser det, dreier dette seg  om hvilket syn vi har på Gud - vårt Gudsbilde.

I noen tiår nå har vi i Norge ikke hørt annet enn at Gud er kjærlig og nådig. Men dekker det alle sider av Gud? Personlig legger jeg større vekt på andre forhold. I 100 år har vi visst at universet har en begynnelse. Det ble til av ingenting. Universets opprinnelse krever rett og slett en skaperkraft. Vi mangler forklaring på hvor universets energi og materie kom fra.

Vår galakse inneholder milliarder av stjerner og himmellegemer. Og vårt univers inneholder milliarder av galakser. Man antar at det måler 93 milliarder lysår. Og alt stammer fra et lite punkt mindre enn atomkjernen i hydrogen. Vår jord er meget  spesiell, og muligens unik. Det er så mange betingelser som må oppfylles for at liv kan eksistere. Og vår jord  karakteriseres ikke bare av liv, men intelligent liv.

Hele skaperverket vitner om en fullkommen orden. Jeg er så naiv at jeg velger å bruke ordet allmektig om skaperguden. Allmektig er et så mektig ord  at det tok meg mange år før jeg begynte å forstå litt av hva ordet rommer. Den fulle betydning vil jeg vel aldri makte å forstå. For den Gud jeg tror på, er ingenting  - absolutt ingenting - umulig. 

Død materie slik som en sten, har ingen informasjon.

Den Gud jeg tror på, har også skapt livet. Naturvitenskapen - som per definisjon utelukker en Gud i naturen – mener at naturen selv har skapt livet. Men det er så langt jeg makter å forstå, en genetisk og molekylærbiologisk umulighet. Død materie slik som en sten, har ingen informasjon.

Mens livet er karakterisert av  store mengder detaljert og målrettet informasjon som er nødvendig for å styre alle de aktiviteter som utgjør livet.  Siden all informasjon vi mennesker kjenner til, stammer fra en intelligens, er den beste forklaring på livets informasjon også en intelligens – som altså var til før det første liv fantes.  En slik intelligens er det vi vanligvis kaller Gud.

Et kristent gudsbilde har alltid inkludert disse karakteristika: Allmektig, allvitende, alle steds nærværende, rettferdig, nådig, kjærlig  evig og ikke bare hellig, men tre ganger hellig. I dag er Norge et sekulært land hvor Gud er irrelevant for stordelen av folket. Siden vi vet at alt som har en begynnelse,  faktisk krever en årsak til sin begynnelse, faller det naturlig å stille spørsmålet: Hvor kommer alt fra? Svaret man gir på dette spørsmålet, har betydning for mange av de valg vi gjør, og den retning livet tar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.