Religionskrigere gjennom historien

Korsfarere rundt Jerusalem i år 1099, malt av franske Jean-Victor Schnetz fra  1841. – Dette var starten på en kontinuerling kamp mot øvrige verden fra vesten side, skriver Odd Løkkevik.

Korsfarere rundt Jerusalem i år 1099, malt av franske Jean-Victor Schnetz fra 1841. – Dette var starten på en kontinuerling kamp mot øvrige verden fra vesten side, skriver Odd Løkkevik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Odd Løkkevik gir en oversikt over vestlige overgrep og forbrytelser mot andre kulturer, utført «i guds navn».

DEL

Leserbrev 

Fra korstogenes tid har vi med opphav i Europa ført en kontinuerlig kamp mot den øvrige verden.

Etter at Christopher Columbus satte sin fot på det vestre kontinent i 1492, ble han etterfulgt av den spanske hærfører Hernan Cortes (tygg på navnet når du ser en kortesje) - og hans mange hærer, som slaktet ned det meste av folket i områdene til nåværende Mexico. De medfølgende katolske prester velsignet det hele i guds navn! Deretter er nærmest alle «rødhuder», som var hedninger, blitt utslettet.

(Den resterende urbefolkning blir kanskje snart eliminert i Brasil?)

For oss som satt på barnekinoene i slutten av 40- og begynnelsen av 50-årene, erindres cowboyfilmene som «Kid Carsons bedrifter» med mange. De hvite var bare fine, de røde, med pil og bue, var som hunder å regne.

Afrika: Et kontinent bestående av bare idioter! Jo, vi europeere har for bare få år tilbake ansett disse mennesker nærmest som lavtstående individer å regne. Dette til tross for personer som Albert J. Luthuli - og ikke minst den største av alle statsmenn de siste 100 år: Nelson Mandela. Da han satt innesperret i nærmere 27 år, de siste 18 på Robben Island, var det ikke mange nordmenn som brydde seg med å boikotte Vervort-regimet og deres blå druer; og rederiet Wilhelmsen tjente store penger på å frakte olje. Mulig i god (guds) tro! Men dette var bare en tradisjon. På 1700-tallet og langt etter 1800 var det norske redere som tjente store penger på «trippelfarten».

Våpen og bibler til Afrika, så slaver fra Afrika, over Atlanterhavet, til «Guds eget land», Amerika - og deretter kaffe, tobakk m.v. tilbake til den «rene» del av kloden. Her var det da dog kirker som ga syndsforlatelse!

Etter at Australia ble okkupert av engelskmennene, ble urbefolkningen et lett bytte. Deres våpen var en bumerang, lite å stille opp mot kuleregnet fra de hvite hedersmenn.

Så sent som i 1903 bedrev godseierne, med tradisjon fra revejakten i England, lystjakt på den opprinnelige befolkning. De kunne skryte av hvor mange som var «lagt ned» før det skulle møtes opp til messe.

Da Japan bedrev angrepskriger i 30- og 40-årene, var det med shintoismen og keisertroen som de bærende krefter. Unge kamikazeflygere deltok i sine egne begravelser før de dro ut som selvmordsflygere.

I bandolæret til Hitlers soldater kunne det leses: «Gott mit uns». (Gud er med oss)

Etter at den fredelige Mahatma Gandi greide å frigjøre India fra det engelske undertrykkende tyranniet i 1947, uten å kaste én sten, oppsto det omgående en konflikt mellom hinduer og muslimer. India og Pakistan er i dag blant «atommaktene»!

Vietnam: Da unge soldater fra USA dro ut på drapstoktene, hvor kvinner og barn ble massakrert, ble dette velsignet av kardinal Spellman! «Kanskje napalm, men ikkje med gas», sa den kristne Bengt Røiseland fra Stortingets talestol. Det var få av bedehus og kirkefolk som hadde betenkeligheter til utenriksminister og fredprisvinner Henry Kissinger  og hans landsmenns herjinger med et fattig folk. Men de er jo da bare «gule apekatter» uttalte en norsk ung mann til lokalpressen da han var hjemme i Norge på perm fra US Navy.

Nord Irland: Katolikker og protestanter, begge med den åndelige Jesus og hellige Maria, har ikke medført mye fredelig samhold?

Det ortodokse Russland har bedrevet en systematisk undertrykkelseskrig mot det muslimske folket i Tsjetsjenia.

Hva IS har greid å få utført av elendighet i Syria og Irak, til ære for Allah, har vi kunnet se på TV og lese om i avisene. Skremmende.

I 1948 opprettet FN staten Israel. Dette med dårlig samvittighet for hva den «vestlige kulturen» hadde bidratt med ved utslettelsen av nærmere seks millioner jøder. «Guds utvalgte folk» skulle endelig få et sted å være. Vi ser i dag hva dette har medført. Sionistene blir okkupanter og bosetter nå ca. 541.000 mennesker ulovlig, i følge vedtak i FN.

«God bless you all,» sier president Donald Trump.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags