Skal de tildekkes for ikke å vekke menns begjær, så har muslimske menn et problem

Dekkes de til for at overgripere ikke skal fristes, spør Roy Kristiansen om hvorfor unge jenter skal dekke til håret.

Dekkes de til for at overgripere ikke skal fristes, spør Roy Kristiansen om hvorfor unge jenter skal dekke til håret. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Alt som smaker av tvang og undertrykking basert på kultur eller religion undergraver menneskets evne til modning og utvikling, skriver Roy Kristiansen.

DEL

Leserbrev 

Så har det endelig blitt tverrpolitisk enighet om å forby niqab i undervisning og hijab på skolebarn, for å fremme integreringen og ikke la religiøse plagg styre barnes liv,  noe som forlengst skulle vært innført. Det minner meg om et tilsvarende utspill jeg hadde i Demokraten  for temmelig nøyaktig fire år siden «Hvorfor hijab på småjenter?»

Allerede da observerte jeg stadig småjenter på bare  tre-fire år  og spurte hvorfor de skulle ha heldekkende plagg lenge før skolepliktig alder. På Google kan man lese at «En vanlig islamsk forståelse er at kvinner, når de er sammen med menn som ikke er i den nærmeste familien, skal kle seg  og oppføre seg på en måte som ikke kan tiltrekke seksuell oppmerksomhet.»

I vårt såkalte ytringsfrie samfunn må man ha lov til å stille spørsmål om religioner som undertrykker mennesker.

Og hva så med disse jentene? Dekkes de til for at overgripere ikke skal fristes? La barn få være barn og utvikle seg som andre.

Hvis det er så at kvinnene, og langt mindre småbarn,  skal tildekkes for at ikke mannens begjær skal vekkes eller fristes til å voldta,  ja,  da har alle muslimske menn et problem! For når skal menn slutte å tro at kvinner er mannens eiendom?

I vårt såkalte ytringsfrie samfunn må man ha lov til å stille spørsmål om religioner som undertrykker mennesker. Alt som smaker av tvang, undertrykking og frihetsberøvelse basert på en kultur eller religion undergraver menneskets evne til modning, utvikling og utfoldelse for å bli selvtenkende individer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags