Kan Norge ha en muslimsk statsminister?

Det originale grunnlovsdokumentet ligger til vanlig  forvart i stortingsarkivet, men var utstilt på Eidsvold under grunnlovsjubileet i 2014.

Det originale grunnlovsdokumentet ligger til vanlig forvart i stortingsarkivet, men var utstilt på Eidsvold under grunnlovsjubileet i 2014. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Trond Sørlie refererer til Grunnloven og mener det passer dårlig om landets regjeringssjef bekjenner seg til en annen tro enn kristendommen.

DEL

Leserbrev 

Det er dessverre et faktum at innvandringen til Norge bare øker. Videre er det et faktum at den overveiende del av disse er fra muslimske land. Jeg skal ikke her være spåmann og komme med et prosenttall «nye nordmenn» vi ender opp med om for eksempel en generasjon fra nå, men jeg tror dette tallet blir formidabelt.

La oss gjøre et lite tankeeksperiment. Om noen år fra nå, ja kanskje om en generasjon eller to, vil fremadstormende norske politikere, fortrinnsvis på venstresiden med muslimsk herkomst sette dagsorden i norsk politikk. Ikke nok med det. Men noen kan sågar bli øremerket som en fremtidig statsministerkandidat.

En muslim som statsminister?

For meg strider det mot enhver logisk tanke. Hvorfor?

I Den norske Grunnlov, Ifølge. § 2 heter det: «Verdigrunnlaget forblir vår kristne og humanistiske arv.

Denne Grunnloven skal sikre demokratiet, rettsstaten og menneskerettighetene.»

Hvis vi skal legge denne paragrafen til grunn, der det i klartekst går frem at det er det kristne innhold som skal gjelde, passer det dårlig at landets regjeringssjef bekjenner seg til en annen tro enn kristendommen. Ifølge islam er jo alle kristne vantro!

Men det skulle ikke forundre meg det minste om noen snart mener at selv Grunnloven vår er diskriminerende!

Hvor skal det ende?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags