En kirke uten forkynnelse. Det er jo helt bak mål

–  Norge er et kristent land, ikke et muslimsk, buddhistisk eller humanetisk. Våre verdier er det som gjelder, ikke andres, skriver Tolfsen. Bilde fra gudstjeneste i Rolvsøy kirke.

– Norge er et kristent land, ikke et muslimsk, buddhistisk eller humanetisk. Våre verdier er det som gjelder, ikke andres, skriver Tolfsen. Bilde fra gudstjeneste i Rolvsøy kirke. Foto:

Av

Øivind N. Tolfsen, Torsnes, svarer Guro Havrevold som ønsket skolegudstjenester der det fokuseres mest på fellesskapet og mindre på Gud.

DEL

Leserbrev

Guro Havrevold har tydeligvis glemt at Norge er bygd på kristne verdier for over tusen år siden – ikke hennes humanistiske tro. Hun ønsker en kirke uten forkynnelse. Det er jo helt bak mål.

Hun ønsker tydeligvis en humanistisk kirke som passer hennes få meningsfeller. En kirke tom for innhold og mening, som deres overbevisning er etter mitt syn. Men etter min forståelse, Guro, har dere allerede egne steder og privatskoler som står for deres livssyn.

Så istedenfor for å klage på hva det store flertallet vil, så kan dere møtes for deres egne opplegg der. Så kan dere holde på musikk og lettvint underholdning i fred og ro. Så slipper dere å syte og klage så mye på oss andre. Dere tåler ikke K'en i KRLE, dere tåler ikke at det kalles kirkegård. Dere tåler generelt ingenting som har med kristendommen å gjøre. Må være trist og slitsomt å bruke så mye negativ energi på noe man ikke tror på.

Norge bør se etter land som Polen, Ungarn, Tsjekkia etc som nasjoner som bevarer sin tro og tradisjon med stolthet. Fantastisk!

Barn i Norge i dag vokser opp i et moralsk pluralistisk samfunn som resulterer i utenforskap, forvirring, kaos skapt av de gudløse venstreliberale. Bare se på enkeltes våte drømmer om aktiv dødshjelp og fri abort i alle stadier som eksempler på det. Deres drøm om det "sekulære" samfunn er en ren utopi som har feilet miserabelt og de menneskelige kostnadene er store på grunn av dette.

Så de har veldig godt av å høre om kristne verdier, spør du meg. Etter et søk på deg på nett, så ser jeg at du også er en venstreliberal, så ventet dermed ikke stort når det gjelder dette temaet.

Jeg avviser også globalisme og multikultur som er noe mikk makk. Norge er et kristent land, ikke et muslimsk, buddhistisk eller humanetisk. Våre verdier er det som gjelder, ikke andres. Norge bør se etter land som Polen, Ungarn, Tsjekkia etc som nasjoner som bevarer sin tro og tradisjon med stolthet. Fantastisk!

Til sist så er julen et resultat av kristendom på flere felt. Kanskje Guro skulle ta noen historietimer? Til sist, hvis man misliker så sterkt det landet er bygd på og representerer, må man gjerne flytte til et annet land. Problem solved!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags