Se for deg følgende: Du følger din håpefulle til et arrangement, med en nerveklump i maven som matcher den til han eller henne som skal i ilden. I det du tar din plass på sidelinjen får du øye på et stort reklameskilt. «Zbigniev vodka – fordi du fortjener det beste». Nerveklumpen vil antagelig forvandles til både sinne og oppgitthet, og enda mer til.

Etter Bymiljølistas mening er dette sammenlignbart med det Trosvik IF har valgt å gjøre på Merkurbanen (som for uinnvidde ligger mellom de to avdelingene av Frederik II vgs.). Utover å bli benyttet til gym og idrett ved skolen brukes arenaen av hundrevis av barn og unge, i både organisert og uorganisert aktivitet, uka igjennom.

Bildet viser et reklameskilt som er oppført på nevnte arena. Klinikken på andre sida av grensa utfører kosmetisk kirurgi. Ikke medisinsk altså, men tvert imot sier de på sin egen nettside:

Clinic Strömstad, som grundades 2004, är en klinik som har stor erfarenhet av estetisk plastikkirurgi och hudföryngring. Vi utför allt inom kosmetisk kirurgi och dessutom hud- och rynkebehandling med injektioner så som fillers och Botulinumtoxin (Botox) samt behandling med medicinska hudkremer och peelinger. I det minste har de da «medicinska hudkremer».

Tydeligvis har både styret i Trosvik IF og kommunen sviktet.

I en telefonsamtale undertegnede hadde med Anders Arvesen, leder i Trosvik IF, nevner han eksplisitt anleggets store fortrinn ved markedsføring nettopp at anlegget benyttes av så mange barn og unge, det være seg for trening, kamper, lek eller skoleaktiviteter. Også at arenaen benyttes under Fredrikstad Cup trekker han også frem som et kjempefortrinn.

Barn og unge i dag teppebombes av inntrykk av alle slag, ustanselig, av «perfekte» ansikter og kropper, og higer etter å oppnå den angivelige lykken som ligger i å bli som sine forbilder og ledestjerner – mennesker som lever av sitt utseende eller på annet vis får betalt for å fremstå som de gjør. «Alle» vet at disse menneskene har endret på sitt utseende med inngrep som blant andre denne klinikken i Strømstad tilbyr. Vil vi eksponere våre barn og unge for slikt på en idrettsarena i Fredrikstad?

Bymiljølista kjemper for at barn og ungdom i Fredrikstad skal ha de beste oppvekstvilkår. Vårt mantra er «Det som er bra for barn og unge, det er bra for alle». I dette tilfellet mener Bymiljølista at Trosvik IF har latt reklamepenger trumfe etikken, hvilket i så fall er forkastelig. Om det er ubetenksomhet som ligger bak er dette vel så ille. Til alt overmål er Merkurbanen Fredrikstad kommunes eiendom. Tydeligvis har både styret i Trosvik IF og kommunen sviktet.

Vi mener denne plakaten må fjernes omgående.